Kandovaná dýně od tety Jitky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      kg dýně Nakrájené na 3 x 3 x 0,5
    • cukr 1.5 - 2 kg
    • 1.5
      l voda
    • 2
      dl ocet
    • 4
      lžička kyselina citronová
    • 4
      ks badyán Hvězdičky
    • 10
      ks hřebíček
    • skořice Kousek
    • tresť Meruňková a ananasová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do uvařeného roztoku ponoříme po částech dýni a uvaříme do průsvitného vzhledu. Ponecháme v roztoku 48 hodin. Po okapání sušíme. Zbylý roztok použijeme zvovu s přidáním poloviční dávky přísad, nebo použijeme při vaření jablečného kompotu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • martulacka
    martulacka |

    27. 10. 2016 20:20

    To je zvláštní, já je mám již rok v uzavřené dóze a nic jim není. ;-)

  • marcela
    marcela |

    21. 10. 2016 20:34

    vynikající... jen to nemá žádnou trvanlivost :-[

  • allena89
    allena89 |

    16. 10. 2014 18:04

    Perfektní recept, už jsem letos nevěděla, co ještě z dýní udělat. Výborné, místo tresti jsem dala pomerančovou kůru.

  • Tereza T
    Tereza T |

    29. 11. 2010 17:23

    Opraveno, díky.

  • lída
    lída |

    27. 11. 2010 18:57

    bez cukru? :-(

  • Lenka 1
    Lenka 1 |

    20. 9. 2010 07:37

    Výborné,ale rychle mizí.