Autor:

Kančí se šípkovou omáčkou

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Celer  
Kančí kýta  
Cibule  
Mrkev  
Petržel  
Nové koření  
Pepř celý  
Bobkový list  
Máslo  
Ocet  
Šípková zavařenina  
Červené víno  
Vývar  
Anglická slanina  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy

Den předem si vytvoříme octové máslo.
Na pánvi rozpustíme 150 g másla, pak přidáme 7 polévkovych lžic octa, nové koření, celý černý pepř a bobkový list. Chvilku povaříme a mezitím si nakrájíme cibuli na srpečky a zeleninu (mrkev, celer, petržel) na kostičky. Do pekáče dáme Kančí kýtu, kterou pro lepší chuť můžeme prošpikovat slaninou. Ke kýtě přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, polijeme připraveným octovým máslem a po vychladnutí přikryjeme alobalem a dáme do lednice.

Vyndáme kýtu z octového másla a očistíme ji od zeleniny. Kýtu opečeme na pánvi na rozehřátém másle a zbytek octového másla se zeleninou osmahneme. Kýtu vložíme do pekáče, přidáme zeleninu, 2 dcl červeného vína a 1,5 dcl zeleninového vývaru a 3 polévkové lžíce šípkového džemu. Potom pekáč vložíme do předem rozehřáté trouby na 150°C.
Pečeme pod alobalem v troubě 1,5 hodiny, jednou za čas maso polijeme šťávou. Až je maso měkké, vyndáme ho z pekáče. Zbylé suroviny vložíme do mixéru a rozmixujeme, k takto vytvořené omáčce přidáme 4 polévkové lžíce šípkového džemu a chvilku povaříme v hrnci s přídavkem hrnku vody.

Poté už můžeme servírovat, k šípkové omáčce se jako příloha hodí buď houskový knedlík a nebo doporučuji krokety.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Topinky s guacamole a tuňákem Rychlé a lahodné večeře na celý týden Články z

Komentáře k receptu: Kančí se šípkovou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web