Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g kančí kýta
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule (Velká)
    • 3
      lžíce šípková zvěřina
    • 1
      ks citron
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • červené víno
    • rostlinný olej
    • divoké koření
    • jalovec
    • cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opečeme. Potřeme tlučeným jalovcem a divokým kořením, podlijeme a v troubě upečeme doměkka. Během pečení maso podláváme a několikrát obrátíme. Měkkou kančí kýtu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou,zasmahneme a zalijeme vodou. Do omáčky přidáme šípkovou zavařeninu, protlak, citronovou kůru a šťávu, ochutíme cukrem, solí a za stálého míchání povaříme. Nakonec do omáčky vmícháme červené víno a procedíme ji přes hustý cedník. Maso naporcujeme a přeláváme omáčkou. Příloha: houskový knedlík, bramborové krokety.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • Milan Bitala
    Milan Bitala |

    21. 1. 2008 11:54

    Mnamka moc

  • Ján Jaroščiak
    Ján Jaroščiak |

    8. 7. 2007 22:34

    Fakt veľmi dobré pochutili sme si, akurát miesto šípkovej zaváraniny sme použili višňový lekvár.Prajem Vám veľa úspechov v ďalšej tvorivej práci.S pozdravom ...

  • magdalena k.
    magdalena k. |

    11. 2. 2007 12:46

    Stačí přidat panáka vodky a druhý den je maso krásně křehké.

  • Jan Holčík
    Jan Holčík |

    26. 1. 2005 14:09

    Prosím Vás zvěřina se nakládá do pajcu minimálně na pět dnů. Jinak to nemá smysl. Tento recept lze aplikovat maximálně na sele divočáka do stáří půl roku. Jinak to žvýkáte měsíc.