Kančí kýta s jalovcem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g kančí kýta
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 5
      stroužek česnek
    • jalovec
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou kančí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem a necháme odležet. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, podlijeme vodou, přidáme kančí kýtu a v troubě upečeme doměkka. Během pečení maso podláváme a několikrát obrátíme.
2
Měkkou kýtu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme. Maso nakrájíme na plátky, přeléváme šťávou a podušenou cibulí s česnekem. Podáváme s brambory a brusinkovým kompotem.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • ilis ilis
    ilis ilis |

    19. 2. 2009 09:49

    Škoda,že na těchto stránkách je tak malé množství receptů se zvěřinou.Jestli někdo vlastní recept na kančí žebírka,krkovici nebo kotletky,ráda bych nějaký z nich uvítala...Předem děkuji :).

  • THRFT HTHTF
    THRFT HTHTF |

    20. 3. 2008 18:33

    TRFGJFFTGTGFFJTFTTTFGHGHH