Kančí guláš v pomalém hrnci

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
10 minut
6
porce
neuvedeno
autor: mirekriox

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg kančí maso
    • 3
      lžíce máslo
    • 0,5
      kg cibule
    • 250
      g uzená slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • hnědý rum
    • citronová šťáva
    • červené víno
    • hovězí vývar
    • tmavá jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zvěřinu nakrájíme na kostky.
2
2. Kolečka cibule podusíme na másle.
3
3. Jakmile cibule zesklovatí, tak přidáme slaninu a zvěřinu.
4
4. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a zalijeme vínem a rumem.
5
5. Dusíme, až maso změkne.
6
6. Měkké maso vyndáme a přilijeme hovězí vývar.
7
7. Zahustíme jíškou, přidáme citronovou šťávu a necháme přejít varem.
8
8. Vrátíme maso zpět a ještě chvíli kančí guláš podusíme.
9
Pomalý hrnec: bod 1-4, dále vše vložíme do Pomalého hrnce, přidáme veškeré koření a pochutiny a vaříme na stupeň 1 - 6-8 hod. nebo na stupeň 2 - 4-6 hod.
10
Ke kančímu guláši se nejvíce hodí jemný knedlík.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • simkovad
    simkovad |

    12. 1. 2013 14:27

    dana - velmi velmi dobrý guláš :-)