Kančí guláš s brusinkami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g slanina
    • 150
      g cibule
    • 50
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 100
      g sádlo
    • 480
      g brusinkový kompot
    • 30
      g paprika - sladká
    • kmín
    • česnek
    • sůl
    • 600
      g kančí maso Plec
    • 4
      ks pepř mletý nebo jalovce
    • 4
      ks pomeranč kolečka
    • 4
      ks citron kolečka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na cibuli osmažené dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme. Přisypeme papriku, všechno kořemí s česnekem a kolečky pomeranče a citronu. Mírně podlijeme (maso musí být vidět) a dusíme pod pokličkou nejlépe v troubě asi 45 minut. Vydušeninu krátce orestujeme, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme asi 6 dl vody. Osolíme podle chuti, provaříme a přidáme brusinkový kompot. Necháme prohřívat, až se objeví tuk. Podáváme se špekovými knedlíčky. S červeným vínem je to opravdová pochoutka.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • anevanu
    anevanu |

    11. 8. 2016 16:19

    Pokud sháníte jakoukoliv zvěřinu doporučuji internetový obchod Šumavská zvěřina.Zvěřina vám přijde perfektně zabalená v polystyrenovém chladicím boxu dokonale uzavřená nahoře i dole plát ledu i s teploměrem.Maso je odblaněné připravené na úžasné vaření.Já si objednala celkem za dva tisíce a nelituji teď jen hledám skvělý receptíky

  • Kulel
    Kulel |

    27. 12. 2015 15:21

    musis v noci s flintou do lesa :-)

  • Jirka
    Jirka |

    6. 4. 2013 13:22

    Jen nevim,lide drazí,jestli ten citron a pomeranc i s kůrou?Díky..

  • Jana
    Jana |

    26. 3. 2011 20:17

    Je to lahoda. Děti to milují - hlavně tu omáčku. <3

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 09:17

    Maso Zvěřina

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    14. 2. 2010 16:46

    Výborné. trochu jsem si to musela upravit, protože jsem neměla brusinkový kompot, jen trochu sušených brusinek, ale na Labužníkovi, kde tento recept je také, bylo v komentáři připsáno, že část brusinek bylo nahrazeno rybízovým džemem.

  • Di
    Di |

    9. 3. 2008 18:43

    Zvěřina se prodává v některých specializovaných prodejnách drůbeže (mražená), bývá také v Makru.

  • Amelka K.
    Amelka K. |

    8. 3. 2008 23:04

    Jeste tak vedet, kde sehnat kanci maso...

  • Natalie
    Natalie |

    31. 8. 2007 23:44

    Bylo to dobry, jen je ta priprava je dlouha :)

  • Olga Majerová
    Olga Majerová |

    3. 12. 2006 21:34

    Milý pane Zámku, odkud máte, že do divočiny nepatří protlak?

  • Pavlina Smejkalova
    Pavlina Smejkalova |

    19. 9. 2006 15:37

    Opravdu super pochoutka,moc nam to chutnalo...dekujeme

  • Ivan Zámek
    Ivan Zámek |

    23. 4. 2004 23:03

    Protlak,paprika a pomeranč do divočiny nepatří.Brusinkový kompot k divočině jako příloha a ne zamíchat do gulaše.