Kanadské kuře s fazolemi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      g kuřecí maso naporcované kuře
    • 4
      plátek anglická slanina
    • 1
      hrnek kyselá smetana
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce koriandr sušený nebo čerstvý
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • 1
      lžíce petržel sušené nebo čerstvé
    • pepř mletý čerstvý
    • fazole 1 - 2 konzervy jakýchkoliv fazolí
    • vývar kuřecí nebo zeleninový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmahneme na světlo cibuli a přidáme nakrájenou slaninu, rychle dohromady osmažíme. Přidáme a osmahneme kuře. Přidame papriku a petržel, coriandr, pepř. Zalijeme kuřecím nebo zeleninovým vývarem, přidáme jakékoliv fazole a dusíme, až je vše měkké. Nakonec přidáme kyselou smetanu.
2
Toto jídlo je velmi vydatné, může být servírováno se salátem, rýží nebo brambory. Obsahuje veškeré potřebné vit. a minerály.

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    23. 3. 2015 23:21

    No nevím nevím, když přejdu ten 1g kuřete v receptu, tak si myslím, že fazole by se měly uvařit zvlášt, nejlépe v kuřecím vývaru (komu se nechce si připravit poctivý vývar, tak dá slepicí bujón). A to z toho důvodu, že kuřecí maso je hotové za chvíli, kdežto uvařit fazole trvá několikanásobně déle a maso by mezitím bylo úplně na s ........... Kuře bych připravil dle receptu a když by bylo hotové, jen bych přidal fazole, krátce je prohřál s kuřetem, nakonec přidal smetanu a dobrou chuť.