Autor:

Kalvínské nebe

Střední
Těsto
Hladká mouka 300 g
Vejce 3 ks
Sůl 1 špetka
Náplň
Tvaroh 500 g
Vejce 4 ks
Rozinky
namočené v rumu
100 g
Moučkový cukr
podle chuti
 
Vanilkový cukr 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Z přísad vypracujeme těsto, vyválíme ho do kruhu 3 mm silné a rozkrájíme na 4 části (čtvrtkruhy). Těsto uvaříme v osolené vodě s 1 lžičkou oleje. Scedíme. Tvaroh promícháme se žloutky, rozinkami, cukrem, vanilkovým cukrem a sněhem z bílků.

Do vymazané zapékací misky vložíme 2 kusy těsta tak, aby přečnívaly přes okraj, rozložíme 1/3 náplně, dáme třetí část těsta, rozložíme další třetinu náplně, uložíme poslední těsto, rozložíme zbytek náplně. Přečnívající okraje složíme do středu, potřeme žloutkem a upečeme v troubě (asi 30 minut).

Upečené pocukrujeme a krájíme na řezy jako dort.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kalvínské nebe

Komentáře

  1. Tereza Jarčušková   26.02.2007 | 6:55 | reagovat |

    Jarka, máte pravdu, ja som to napísala zjednodušene, nevedala som, či to každý pochopí, takže ako vraví Jarka, môžete vytvarovať niečo na spôsob ružičky:)))

  2. Jarka z Bratislavy   24.02.2007 | 19:02 | reagovat |

    Pamätám si, že pani Paveleková v televízii hovorila o tomto recepte. Lenže ona ten povrch nevytvorí rovný, preložením prečnievajúch dielov, ale vytvaruje z neho ružicu. Povrch je krajší a chrumkavý.

  3. Tereza Jarčušková   24.02.2007 | 13:27 | reagovat |

    Tento múčnik je od pani Majdy Pavelekovej ako správne podotkol anonym ( mimochodom Kalvínske nebo a Kalvínske nebe je jedno a to isté, len v rôznych jazykoch, ale to anonym asi vie, nie? ). Robievala ho pre ňu jej babička, a prečo kalvínske nebo, to nevedela povedať. Ale nám to chutí, je to trochu iná sorta múčnika. Pani Marketa, varte ako varíte cestoviny, aby boli asi na 90% uvarené, cca 10 min. Pani Jelena, veľkosť misky zvoľte podľa veľkosti plátov cesta, aby vám prečnievali cez okraj a mohli ste to potom zabaliť. Cesto vložte širšou stranou dole, ide o to, aby ste po upečení a vyklopení mali cesto navrchu a plnku vnútri.

  4. jelena   23.02.2007 | 11:52 | reagovat |

    Moc nechápu, jak se mají ty čtvrtkruhy pokládat do té misky.Jak ta miska má být velká ?

  5. Anonym   23.02.2007 | 9:09 | reagovat |

    Je to výborné Terezko, že si ten recept oprášila,už by som aj naˇˇnho zabudla. ˇˇDakujem

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web