Autor:

Kalvínské nebe

Střední
Těsto
Hladká mouka 300 g
Vejce 3 ks
Sůl 1 špetka
Náplň
Tvaroh 500 g
Vejce 4 ks
Rozinky
namočené v rumu
100 g
Moučkový cukr
podle chuti
 
Vanilkový cukr 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Z přísad vypracujeme těsto, vyválíme ho do kruhu 3 mm silné a rozkrájíme na 4 části (čtvrtkruhy). Těsto uvaříme v osolené vodě s 1 lžičkou oleje. Scedíme. Tvaroh promícháme se žloutky, rozinkami, cukrem, vanilkovým cukrem a sněhem z bílků.

Do vymazané zapékací misky vložíme 2 kusy těsta tak, aby přečnívaly přes okraj, rozložíme 1/3 náplně, dáme třetí část těsta, rozložíme další třetinu náplně, uložíme poslední těsto, rozložíme zbytek náplně. Přečnívající okraje složíme do středu, potřeme žloutkem a upečeme v troubě (asi 30 minut).

Upečené pocukrujeme a krájíme na řezy jako dort.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Kalvínské nebe

Komentáře

  1. Tereza Jarčušková   26.02.2007 | 6:55 | reagovat | závadný

    Jarka, máte pravdu, ja som to napísala zjednodušene, nevedala som, či to každý pochopí, takže ako vraví Jarka, môžete vytvarovať niečo na spôsob ružičky:)))

  2. Jarka z Bratislavy   24.02.2007 | 19:02 | reagovat | závadný

    Pamätám si, že pani Paveleková v televízii hovorila o tomto recepte. Lenže ona ten povrch nevytvorí rovný, preložením prečnievajúch dielov, ale vytvaruje z neho ružicu. Povrch je krajší a chrumkavý.

  3. Tereza Jarčušková   24.02.2007 | 13:27 | reagovat | závadný

    Tento múčnik je od pani Majdy Pavelekovej ako správne podotkol anonym ( mimochodom Kalvínske nebo a Kalvínske nebe je jedno a to isté, len v rôznych jazykoch, ale to anonym asi vie, nie? ). Robievala ho pre ňu jej babička, a prečo kalvínske nebo, to nevedela povedať. Ale nám to chutí, je to trochu iná sorta múčnika. Pani Marketa, varte ako varíte cestoviny, aby boli asi na 90% uvarené, cca 10 min. Pani Jelena, veľkosť misky zvoľte podľa veľkosti plátov cesta, aby vám prečnievali cez okraj a mohli ste to potom zabaliť. Cesto vložte širšou stranou dole, ide o to, aby ste po upečení a vyklopení mali cesto navrchu a plnku vnútri.

  4. jelena   23.02.2007 | 11:52 | reagovat | závadný

    Moc nechápu, jak se mají ty čtvrtkruhy pokládat do té misky.Jak ta miska má být velká ?

  5. Anonym   23.02.2007 | 9:09 | reagovat | závadný

    Je to výborné Terezko, že si ten recept oprášila,už by som aj naˇˇnho zabudla. ˇˇDakujem

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web