Kalakukko

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks chleba malé bochníky
    • 4
      ks uzená makrela
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      šálek smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Severská kuchyně, snad kromě té švédské, výrazně nevyniká mezi evropskými gurmánskými mocnostmi, ale i zde občas nalezneme pravé perly kulinářství...
2
Z dvou malých bochníků chleba odkrojte patky a vydlabejte střídku. Vykostěte 4 uzené makrely a nakrájejte cibuli. Střídku smíchejte s cibulí a rybím masem, opepřete a zalejte šálkem smetany. Rybí směs vložte do bochníků, ukryjte patkami a zapečte v předehřáté troubě. Nádivku můžete dle libosti obměňovat.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Jířa
    Jířa |

    14. 2. 2007 21:38

    Hanko, jak dlouho se asi tak zapéká? A jak poznám, že už je to hotové? Říkám si, že te třeba trochu času, než bude cibule hotová, nebude zase chleba úplně ztvrdlý? Zaujalo mě to, učitě vyzkouším...díky Jířa