Kakaový termix jinak

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Varianta A
    • 400
      g amasaké 250-400, jáhelné
    • 2
      lžíce cukr 1-2, podle sladkosti amasaké
  • Varianta B
    • 400
      g jáhlová kaše 250-400
    • 6
      lžíce cukr 5-6
  • Dále k oběma variantám
    • 250
      g tvaroh
    • 2
      lžíce kakao 1-2
    • 1
      lžička šťáva - zázvorová nemusí být
    • banány
    • meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny vložíme do mixéru. Z jemně nasekaného zázvoru kápneme několik kapek do směsi. Vše rozmixujeme na nejvyšší obrátky do hladka. Na miskách ozdobíme plátky banánu a kousky meruněk.
2
Ideální pro přípravu je jahelné Amasaké, může být i s pár sušenými švestkami. Pokud jej nemáme, lze použít klasickou jáhlovou kaši, pouze přidáme více cukru. Množství cukru doladíme při mixování postupně podle chuti. Část cukru můžeme nahradit vanilkovým cukrem.
Zařazení: Pokrmy Z mléka / sýra

Komentáře k receptu

  • wal
    wal |

    3. 11. 2013 13:03

    Neni zavadný-překlep :-\

  • MartinV
    MartinV |

    13. 2. 2007 11:28

    Terezko, příprava viz Jáhlové Amasaké (http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNDMCMEMO5&id_kategorie=JNLRMMP3), a více o Amasaké je v článku MUDr.Strnadelové v diskuzi, Rady a triky. Ať se dílo podaří :-)

  • Tereza Kubíková
    Tereza Kubíková |

    6. 2. 2007 21:22

    dobrý den, ráda bych se zeptala co je to AMASAKE...díky moc.. moc ráda vyzkouším:)