Kakaový chléb

Hodnocení:

Moje:

120 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na potření
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce voda
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce mléko
    • 2
      lžička tymián
    • 1
      kostka droždí
    • 2
      lžička sůl
    • 3
      dl vlažná voda
    • 2
      lžička kmín
    • 10
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme kvásek. Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a odstavíme. Mezitím vezmeme mouku, kterou smícháme se solí, kakaem a kořením. Do vzniklé směsi nalijeme kvásek. Nakonec přilijeme vlažnou vodu, vypracujeme těsto a necháme asi jednu hodinu kynout.
2
Z vykynutého těsta vytvarujeme mokrýma rukama dvě šišky. Pak na plech položíme dva bochníky, které jsme vytvarovali. Necháme ještě 20 minut kynout. Mezitím zapneme troubu.
3
Těsně před vložením chleba do trouby jej potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě. Chléb pečeme zprudka asi 5 minut, pak snížíme teplotu a dopékáme dalších 30 až 45 minut. Během pečení chléb pravidelně potíráme octovou vodou.
4
Nejlepší chléb je samozřejmě čerstvý a teplý. Po vyjmutí necháme chléb vychladnout.
5
Dobrou chuť :-))
Zařazení: Ostatní Pečiva
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    27. 6. 2011 20:45

    Děkuji za upozornění. :-) Už jsem ho tam dopsala :-)

  • brbla
    brbla |

    27. 6. 2011 20:37

    to kakao je kde :-\