Kakaovník podmáslový

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml podmáslí
    • 300
      g hladká mouka
    • 300
      g sušené švestky
    • sůl
    • šlehačka
    • 100
      ml olej olivový
    • 60
      g cukr hnědý
    • 2
      lžíce kakao neslazené
    • jedlá soda 1 vrchovatá lžička
    • 1
      lžička prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Švestky předem namočte do vody na pár hodin nebo zalijte vroucí vodou na půl hodiny. Mouku smíchejte se sodou, špetkou soli, cukrem, kakaem, přidejte podmáslí, olej a důkladně promíchejte, přidejte okapané švestky, můžete je bud nakrájet nebo dát celé.
2
Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy, pečte při 200 °C (v horkovzdušné troubě 180 °C) 25-30 minut, necháme vychladnout, servírujeme se šlehačkou.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.