Kakaová roláda s jahodami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 160
      g cukr krupice
    • 160
      g hladká mouka
    • 0,3
      balení prášek do pečiva
    • 20
      g kakao
  • Náplň
    • 200
      g jahody
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g moučkový cukr
  • Zdobení
    • 100
      g jahody
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem.
2
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut.
3
Upečený korpus poprášíme hladkou moukou a otočíme na utěrku. Papír odtrhneme a korpus necháme vychladnout.
4
Jahody očistíme. Asi 100 g propasírujeme a osladíme moučkovým cukrem. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme s propasírovanými jahodami. Zbylé jahody nakrájíme na kousky.
5
Korpus potřeme jahodovou šlehačkou a poklademe částí zbylých jahod. Pomocí utěrky ho stočíme a roládu necháme zatuhnout. Pak ji posypeme cukrem, nakrájíme na porce a ozdobíme zbylými jahodami.
Zařazení: Moučníky Záviny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.