Autor:

Kakaová roláda s čokoládovým krémem

Snadné
Těsto na roládu:
Vejce 5 ks
Cukr krupice 100 g
Polohrubá mouka 100 g
Teplá voda 1 lžíce
Olej 1 lžíce
Kakao
vrchovatá
1 lžíce
Pečící papír  
Krém:
Měkký tvaroh 250 g
Moučkový cukr 80 g
Čokoládové kaštany 1 ks
Smetana ke šlehání
33% - 250 ml
1 ks
Dohotovení:
Čokoláda
nebo čokoládová poleva
 
Kakaová roláda s čokoládovým krémem

Postup přípravy:

Roláda:
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kakaem a kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 10 minut, vyzkoušíme špejlí.
Roládu nesmíme přesušit, aby se nám nelámala při rolování. Ještě teplou roládu zarolujeme a necháme zchladnout, pak z ní opatrně sejmeme papír, potřeme krémem (část necháme na potření povrchu), pevně zarolujeme a zbylým krémem potřeme tělo rolády.
Strouhanou čokoládou nebo polevou roládu dozdobíme a necháme v chladu proležet. Pak nakrájíme na 1-1,5cm plátky a podáváme.

Krém:
Tvaroh vyšleháme s cukrem, pak za stálého míchání přidáme a dobře vmícháme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpuštěné ledové kaštany. Aby se nám kaštany dobře rozmíchaly, můžeme do nich vmíchat a nechat rozpustit ořech másla. Nakonec do tvarohu přidáme dotuha vyšlehanou šlehačku a vše vymícháme v hladký krém. Pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku než 33%, doporučuji ji vyšlehat se ztužovačem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Kakaová roláda s čokoládovým krémem

Komentáře

  1. ..a...   02.08.2016 | 14:55 | reagovat |

    Kolik kypřícího prášku? pul? celej?

  2. Eva   22.04.2016 | 14:40 | reagovat |

    Výborná <:-)

  3. Miloš   20.04.2015 | 21:19 | reagovat |

    Vyborne.
    Mozna pridat kyprici prasek do ingredienci.

    1. Simona   10.02.2017 | 12:00 | reagovat |

      Kypřící prášek tam je celý.

  4. Sue   19.04.2015 | 17:46 | reagovat |

    Vynikajici!

  5. maruška   12.09.2014 | 20:49 | reagovat |

    Roláda je úžadná, je rychlá. Všem moc chutnala :-D .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web