Kakaová roláda - bez mouky

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hodně ušleháme 5 bílků, přidáme 100 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa.
2
Vše smícháme a nakonec vmícháme 5 žloutků.
3
Hmotu nalijeme na pečící papír a pečeme 5-7 minut.
4
Další postup je jako u klasické rolády, náplň dle chuti.
Zařazení: Moučníky Záviny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • gabio
    gabio |

    29. 8. 2014 10:22

    Výborná roláda. Samotná příprava mi zabrala asi 10minut a pak jsem jí pekla asi 15minut na 180°C. Potřela jsem jí kyselou rybízovou marmeládou a výsledek je skvělý :) Ani ne za 5 minut se jí snědla polovina :) Děkuji za recept

  • Soňa
    Soňa |

    1. 11. 2013 13:56

    Výborná, rychlá a nevyžaduje žádné velké úsilí.

  • Jana
    Jana |

    10. 11. 2012 18:47

    Roláda je vynikající, plním ušlehanou šlehačkou smíchanou s 1 kelímkem Mascarpone. Dovnitř zabalím ještě banán. Jedná se o lehký moučník, který chutná všem!! :-)

  • Halina
    Halina |

    20. 4. 2012 08:53

    je výborná,dnes peču pro navštěvu 8-)

  • Holakovska
    Holakovska |

    19. 9. 2011 07:39

    Potřená džemem a ušlehanou smetanou je výborná.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    18. 8. 2010 14:28

    Báječná...,s pařížskou šlehačkou chuťový zážitek!

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    8. 3. 2007 12:25

    Je fakt výborná, lehoučká, plnila jsem šlehačkou, pekla jsem na 150C. Rolovala jsem ji lehce vlažnou, ale nechápu, proč by se měl pečící papír ještě vytírat, to jsem nedělala. A šlo to pěkně dolů. Jen je nutné počítat s tím, že je těsto opravdu nízké, i když je to z pěti vajec, tak to nenabyde, když tam není mouka.

  • Stáňa V
    Stáňa V |

    12. 7. 2006 23:26

    Záleží na troubě, já peču na 200 C. Trouba musí být dobře předehřátá. Pohlídejte si skutečně čas, aby roláda nebyla vysušená. Papír na pečení vymažte olejem a pak rozetřete těsto. Já ji roluji až po vychladnutí. Tak ať se podaří a všem chutná.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 7. 2006 11:15

    Pri akej teplote pečiete?

  • Olga Lešáková
    Olga Lešáková |

    10. 7. 2006 09:02

    Zrovna včera jsem ji pekla, plnila jsem ušlehanou smetanou, je výborná.