Kachní stehna se šalotkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kachní maso stehna
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • cukr
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      ks šalotka
    • 1
      ks skořice celá
    • 500
      ml červené víno
    • 1
      lžička tymián
    • 200
      g rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachní stehna očistíme, opláchneme a osušíme. Pak je ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do olejem vymazaného pekáče. Posypeme je tymiánem, přidáme bobkový list a celou skořici. Stehna vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
2
Během pečení je podléváme červeným vínem a přeléváme vypečenou štávou. Pečeme asi 30-40 minut, až je kůrčička křupavá.
3
Šalotku očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Přidáme do pekáčku ke stehnům, která lehounce posypeme cukrem a pečeme dál ještě asi 10 minut. Pečená stehna vyndáme, do výpeku vmícháme rybízovou marmeládu a krátce prohřejeme.
4
Kachní stehna obložíme šalotkou, přelijeme šťávou a jako přílohu k nim podáváme bramborové knedlíky nebo noky.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • bob
    bob |

    10. 3. 2013 09:56

    ..asi to bude fakt blbost, 30 - 40 minut potřebuje minimálně kuře

  • Honza
    Honza |

    8. 10. 2012 10:56

    Péct kachní stehna 30-40 minut? A pak je jíst tuhá a napůl syrová? To je fakt špička recept.......... :-$