Autor:

Kachní prsa na fících

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kachní prsa
(s kůží)
300 g
Fíky
(čerstvé)
4 ks
Čekanka
(1x bílá, 1x červená)
2 ks
Na omáčku
Med 4 lžíce
Červený vinný ocet 1 lžíce
Olivový olej 1 lžíce
Levandule
(sušená)
2 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Kachní prsa na fících

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Na omáčku přiveďte v menším kastrůlku k varu med a vařte 7 až 8 minut, až začne karamelizovat. Odstraňte z ohně, opatrně (směs může prskat) vmíchejte ocet a olej, přidejte levanduli, osolte a okořeňte a nechte, aby se vůně a chutě rozležely. Elektrický gril rozpalte na střední teplotu a 4 až 5 minut grilujte kachní prsa kůží dolů, až zezlátnou a kůže bude křupavá.

Snižte teplotu grilu a opékejte ještě 3 až 4 minuty, až je maso středně propečené. Dejte stranou na teplé místo, zakryjte alobalem a nechte maso asi 5 minut odpočívat. Fíky grilujte minutu až dvě řeznou stranou dolů. Podávejte s plátky kachních prsou, lístky čekanky a s fíky, přelité omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Kachní prsa na fících

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web