Kachní guláš pro brněské chlapy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: cekrops

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g srdce kachní
    • 350
      g žaludky kachní
    • cibule
    • sůl
    • gulášové koření
    • majoránka
    • olej
    • pivo
    • 420
      g fazole ve slaném nálevu
    • ajvar
    • 200
      g mungo - klíčky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme nakrájenou větší cibuli. Potom přidáme napůl nakrájená a očištěná kachní srdíčka a očištěné na třetinky nakrájené kachní žaludky. Necháme osmahnout. Potom podlejeme trochou vody (nebo pivem) a přidáme koření na guláš, špetku majoránky, dosolíme a dusíme asi hodinu a půl (kachna je tvrdší než kuře). Průběžně mícháme a podléváme dle potřeby.
2
Po hodině a půl přidáme plechovku červených fazolí a malou plechovku Mungo klíčků. Necháme dále dusit asi půl hodiny. Nakonec přidáme pálivý Ajvar, nebo jinou pálivou směs a necháme dodělat asi 10min. Můžeme zahustit strouhankou pokud je třeba. Podáváme s čerstvým rohlíkem nebo s čím chcete.

Komentáře k receptu

  • Ladia -
    Ladia - |

    31. 3. 2010 16:08

    Mohu se zeptat? Nejedná se spíše o guláš pro BrněNské chlapy?

  • alena slavíková
    alena slavíková |

    13. 1. 2010 18:22

    Dnes jsem zkoušela a super, nevěřila jsem tomu, když jsem to četla.

  • Vítězslav Macháček
    Vítězslav Macháček |

    8. 8. 2009 17:14

    Klíčky samozřejmě vynechat můžete :-)

  • Ladia -
    Ladia - |

    4. 8. 2009 11:26

    Brněnské ;-)

  • marie mateju
    marie mateju |

    28. 7. 2009 19:38

    zajímavej recept,jen malej dotaz -můžu vynechat ty klíčky,?nemám je moc ráda-neovlivní to moc chut,?

  • Di -
    Di - |

    27. 7. 2009 07:39

    Macháčku, to se Vám povedlo! Konečně recept, který tu není na každé "rohu"! Vyzkouším, i když třeba ne přesně se všemi ingrediencemi, tak alespoň jako inspiraci na trochu jiný guláš. Kachní žaludky jsou skvělý materiál.