Autor:

Kachna s nádivkou z meruněk a mandlí

Střední
Ingredience
Kachna 1 ks
Žemle 1 ks
Mléko 125 ml
Sušené meruňky 250 g
Vejce 1 ks
Skořice 1/2 lžička
Vývar 250 ml
Slanina 100 g
Solamyl (bramborový škrob) 2 lžička
Citronová šťáva  
Mandlové lupínky 1 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Kachnu opláchněte, osušte, osolte a opepřete. Housku nakrájejte na kostičky, zalijte mlékem a vymačkejte. Meruňky rozkrájejte na kousky, smíchejte s houskou, vejcem a skořicí. Nádivkou naplňte kachnu, uzavřete ji špejlemi nebo zašijte. Položte na pekáč, vyložený plátky slaniny, podlijte trochou vývaru a dejte do vyhřáté trouby. Pečte při 200°C doměkka (během pečení zmírněte teplotu na 180°C) a občas podlévejte vývarem.
Když je kachna měkká, vyndejte ji, solamyl rozkvedlejte ve zbylém vývaru nebo vodě a smíchejte ho s vypečenou šťávou. Omáčku nechte přejít varem a dochuťte solí a citronovou šťávou. Opražte mandlové lupínky a před podáváním jimi kachnu posypte. Omáčku podávejte zvlášť.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bábovka z křehkého těsta plněná vejci Vajíčka v osmi skvělých variacích Články z

Komentáře k receptu: Kachna s nádivkou z meruněk a mandlí

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web