Kachna pod stolem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachní maso celá kachna
    • 750
      g brambory
    • 1
      kg kysané zelí
    • 500
      g cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      špetka paprika - sladká mletá
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s nimi dáme povařit zelí s 0,5 l vody taktéž 10 minut. Cibuli nakrájíme a smícháme se zelím a červenou paprikou. Dáme na dno pekáče(větší). Kachnu zevnitř pořádně osušíme, posolíme a naplníme ochucenými brambory. Zašijeme. Já plním i krk. Položíme na zelí, osolíme ji, pokmínujeme a pečeme v předehřáté troubě nezakrytou na začátku na 200 °C, pak snížíme na 180 °C asi po 20 minutách. Pečeme celkem 1 hodinu a 45 minut (podle trouby). Taková kachna je díky zelí báječně šťavnatá a křehká.
2
Říkáme tomu kachna pod stolem, protože na Štědrý den máme půst a pod stolem kachnu, prostě něco s křídlama, aby k nám přiletělo štěstí. Nevim zda ta kachna má na štěstí opravdu podíl, ale zatím to u nas funguje, vyzkoušejte to taky .
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jakub Slupicki
    Jakub Slupicki |

    31. 5. 2009 12:59

    Caues :-) tak to prave delam a myslim, ze to vypada dobre ;-) zatiim tak drzte palce :-)

  • Alena Francová
    Alena Francová |

    8. 3. 2008 01:07

    Tak zítra jdu na to.Držte mi palce, kachnu dělám sama poprvé a jsem vděčná za každou radu. Dám vědět.

  • janule
    janule |

    9. 10. 2007 11:31

    ahoj.jak poznám že je kachna hotová, je na to nějaký trik.děkuji

  • Jana
    Jana |

    3. 9. 2007 12:31

    Včera jsem recept vyzkoušela jako sváteční nedělní oběd. Ale protože jsme jenom dva, pekla jsem jenom dvě kachní čtvrtky. Brambory jsem naskládala pod kachnu i kolem ní a v průběhu pečení jsem je obracela v zelí, udělala se na nich kůrčička. Děkuji za vynikající recept!!!

  • Airan
    Airan |

    13. 3. 2007 08:49

    Madlinko, zadna, postaci ti brambory:-))

  • madla
    madla |

    13. 3. 2007 00:40

    Dotaz - jaká příloha?

  • Airan
    Airan |

    7. 1. 2007 18:33

    Marketko, jsem moc rada ze chutnalo:-)) Potesilo me to.

  • marketa englicka
    marketa englicka |

    7. 1. 2007 12:21

    samozřejmě dávám jedničku:o))))

  • marketa englicka
    marketa englicka |

    7. 1. 2007 12:20

    tak a jsme po obědě:o))musím říct,že to nemělo chybu,jen jsem místo bazalky použila mletý kmín.určitě budu opakovat:o))díky za recept který určitě doporučim dál...

  • Lenka
    Lenka |

    3. 1. 2007 09:36

    Už se mi stýskalo po Vašich receptech!!!Mně se na vánoce povedla podle Apetitu kachna s brusinkovou nádivkou, ale tuhle taky vyzkoušíme, jen, co trochu zhubneme :-)

  • pupen Hons
    pupen Hons |

    2. 1. 2007 22:58

    Airan, no toto! Super! Kachna, to je ončo:-)))

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    2. 1. 2007 19:05

    Tak kachnička je v mrazáku, o víkendu jdu na to.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    2. 1. 2007 18:49

    děkuji a určitě vyzkouším,jen musim sjet někam pro kachničku:o))

  • Airan
    Airan |

    2. 1. 2007 17:37

    Nerozvari, uz jsem zkousela syrove podle receptu z labuznika a zustali tvrde. Sousedka mi poradila predvarit a byli akorat. Je to velmi jednoduche a malo pracne, brambory jsou velice chutne:-))

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    2. 1. 2007 17:18

    Paní Arian recept je velmi zajímavý ale chtěla bych se zaptat na ty brambory nerozvaří se při dvou hodinovém vaření??nebo to tak má být a vysledek je neco jako bramborová nádivka??rády bych vyzkoušela..

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    2. 1. 2007 11:32

    To musí být vynikající.