Autor:

Kachna pod stolem

Střední
Ingredience
Kachní maso
celá kachna
1 ks
Brambory 750 g
Kysané zelí 1 kg
Cibule 500 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Bazalka 1 špetka
Paprika - sladká
mletá
1 špetka
Kmín 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s nimi dáme povařit zelí s 0,5 l vody taktéž 10 minut. Cibuli nakrájíme a smícháme se zelím a červenou paprikou. Dáme na dno pekáče(větší). Kachnu zevnitř pořádně osušíme, posolíme a naplníme ochucenými brambory. Zašijeme. Já plním i krk. Položíme na zelí, osolíme ji, pokmínujeme a pečeme v předehřáté troubě nezakrytou na začátku na 200 °C, pak snížíme na 180 °C asi po 20 minutách. Pečeme celkem 1 hodinu a 45 minut (podle trouby). Taková kachna je díky zelí báječně šťavnatá a křehká.

Říkáme tomu kachna pod stolem, protože na Štědrý den máme půst a pod stolem kachnu, prostě něco s křídlama, aby k nám přiletělo štěstí. Nevim zda ta kachna má na štěstí opravdu podíl, ale zatím to u nas funguje, vyzkoušejte to taky .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Kachna pod stolem

Komentáře

  1. Jakub Slupicki   31.05.2009 | 12:59 | reagovat | závadný

    Caues :-) tak to prave delam a myslim, ze to vypada dobre ;-) zatiim tak drzte palce :-)

  2. Alena Francová   08.03.2008 | 1:07 | reagovat | závadný

    Tak zítra jdu na to.Držte mi palce, kachnu dělám sama poprvé a jsem vděčná za každou radu. Dám vědět.

  3. janule   09.10.2007 | 11:31 | reagovat | závadný

    ahoj.jak poznám že je kachna hotová, je na to nějaký trik.děkuji

  4. Jana   03.09.2007 | 12:31 | reagovat | závadný

    Včera jsem recept vyzkoušela jako sváteční nedělní oběd. Ale protože jsme jenom dva, pekla jsem jenom dvě kachní čtvrtky. Brambory jsem naskládala pod kachnu i kolem ní a v průběhu pečení jsem je obracela v zelí, udělala se na nich kůrčička. Děkuji za vynikající recept!!!

  5. Airan   13.03.2007 | 8:49 | reagovat | závadný

    Madlinko, zadna, postaci ti brambory:-))

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web