Autor:

Kachna po myslivecku

Střední
Ingredience
Kachní maso
celá kachna
1 ks
Sušené houby 30 g
Bílé víno 100 ml
Hladká mouka 10 g
Smetana 200 ml
Jalovec 5 ks
Pepř mletý  
Sůl  
Jarní cibulka 7 ks
Zázvor 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Omytou a osolenou kachnu osolit vně i zevnitř, okořenit zázvorem a ml. pepřem. Vložit do pekáče, přidat nakrájenou cibuli, kuličky jalovce, podlít vodou, zakrýt alobalem, vložit do trouby a péct. V průběhu pečení podlévat podle potřeby vodou a vypečenou šťávou. Když kachna začne měknout, přidat předem namočené houby a přilít víno.

Upečenou kachnu vyjmout, šťávu zaprášit moukou, přilít smetanu, rozmíchat a krátce povařit. Pokud pustí kachna hodně sádla, ještě před přidáním vína sádlo odebrat. Kachnu naporcovat a podávat s bramborem nebo knedlíkem.

Zdroj: Blesk pro ženy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Kachna po myslivecku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web