Autor:

Kachna na víně

Střední
Ingredience
Kachní maso
celá kachna (středně velká)
1 ks
Kořenová zelenina 300 g
Celer  
Červené víno 300 ml
Hladká mouka 2 lžíce
Zakysaná smetana 200 ml
Sůl  
Pepř mletý  
Slanina
nakrájené na kostičky
200 g
Cibule
nakrájené nadrobno
 
Petržel  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Očištěnou a omytou kachnu rozdělíme na porce a osolíme. Slaninku necháme v hrnci zesklovatět, vložíme na ni porce kachny a po všech stranách ji opečeme. Porce kachny poté vyjmeme. Na tuk z kachny vložíme nakrájenou cibuli, nakrájenou zeleninu, osolíme a osmahneme. Vložíme zpět porce kachny, zalijeme vínem a pod pokličkou dusíme doměkka. Ke konci dušení poklici odkryjeme a počkáme až maso zčervená.

Měkké maso vyjmeme, zeleninu prolisujeme. Poté zeleninu zalijeme smetanou rozšlehanou s moukou a povaříme. Při podávání kachnu poléváme vinnou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Kachna na víně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web