Kachna na víně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: heeduss

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachní maso celá kachna (středně velká)
    • 300
      g kořenová zelenina
    • celer
    • 300
      ml červené víno
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      g slanina nakrájené na kostičky
    • cibule nakrájené nadrobno
    • petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou a omytou kachnu rozdělíme na porce a osolíme. Slaninku necháme v hrnci zesklovatět, vložíme na ni porce kachny a po všech stranách ji opečeme. Porce kachny poté vyjmeme. Na tuk z kachny vložíme nakrájenou cibuli, nakrájenou zeleninu, osolíme a osmahneme. Vložíme zpět porce kachny, zalijeme vínem a pod pokličkou dusíme doměkka. Ke konci dušení poklici odkryjeme a počkáme až maso zčervená.
2
Měkké maso vyjmeme, zeleninu prolisujeme. Poté zeleninu zalijeme smetanou rozšlehanou s moukou a povaříme. Při podávání kachnu poléváme vinnou omáčkou.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.