Kachna na švestkách

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachní maso celá kachna
    • 20
      ks švestky
    • 3
      ks cibule
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      dl červené víno
    • sůl
    • cukr
    • worcestrová omáčka
    • kmín
    • muškátový květ
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prosolenou a okmínovanou kachnu pečeme asi 20 minut. Pak ji posypeme majoránkou, obložíme cibulí pokrájenou na kolečka a polovinou vypeckovaných švestek, podlijeme. Pečeme dalších cca 45 minut. Potom do kastrolu přelijeme vypečený tuk s cibulí a rozpečenými švestkami.
2
V trošce vody rozmícháme solamyl, worcestrovou omáčku, lžičku cukru a víno, okořeníme muškátovým květem a krátce povaříme. Kachnu upečenou dozlatova podáváme s houskovým knedlíkem a švestkovou omáčkou. Zbylými švestkami pokrm dozdobíme před podáváním. V omáčce můžeme povařit pro chuť i routové lístky (routa vonná).
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Regan
    Regan |

    15. 3. 2012 07:13

    Dneska Kačenku upeču přesně podle receptu.

  • ladka stafl
    ladka stafl |

    31. 5. 2010 10:32

    Takhle dělám i kuře, jen ještě přidávám čerstvý koriandr a nedávám majoránku, ale vyzkouším ji.