Autor:

Kachna na roštu

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kachní maso
celá kachna (mladá)
1 ks
Slanina 50 g
Citronová šťáva  
Rozmarýn 1 špetka
Bílé víno
sklenka
 
Olej  
Petrželka  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kachnu naporcujeme, odstraníme kůži a vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje s citronovou šťávou, pepřem a drceným rozmarýnem. Maso naskládáme do misky, zakapeme olejem a necháme do druhého dne v chladu rozležet. Porce rozložíme na pomaštěný rošt a opékáme z obou stran. Při otáčení potíráme zbylým olejem s kořením, který jsme rozředili vínem. Při podávání jednotlivé porce touto směsí ještě pokapeme a obložíme čerstvou zeleninou. Podáváme s rýžovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tradiční tlačenka Tradiční tlačenka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Kachna na roštu

Komentáře

  1. recepty73   04.01.2011 | 13:19 | reagovat |

    Maso RYBÍ???-ale komentáře jsou super!!! :-D ;-)

  2. Romana Koudeláková   29.12.2007 | 18:20 | reagovat |

    proč slanina ,neni to již dost mastné.

  3. hana Valentová   21.09.2007 | 23:07 | reagovat |

    Co říkala?? :-)

  4. Adina   09.12.2006 | 21:01 | reagovat |

    Hledám recept, mám kachnu, zatím je zmrzlá, protože je z Hypernovy, nevím, zda je mladá? Až rozmrzne, tak se jí zeptám.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web