Kachna na roštu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachní maso celá kachna (mladá)
    • 50
      g slanina
    • citronová šťáva
    • 1
      špetka rozmarýn
    • bílé víno sklenka
    • olej
    • petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachnu naporcujeme, odstraníme kůži a vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje s citronovou šťávou, pepřem a drceným rozmarýnem. Maso naskládáme do misky, zakapeme olejem a necháme do druhého dne v chladu rozležet. Porce rozložíme na pomaštěný rošt a opékáme z obou stran. Při otáčení potíráme zbylým olejem s kořením, který jsme rozředili vínem. Při podávání jednotlivé porce touto směsí ještě pokapeme a obložíme čerstvou zeleninou. Podáváme s rýžovým salátem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    4. 1. 2011 13:19

    Maso RYBÍ???-ale komentáře jsou super!!! :-D ;-)

  • Romana Koudeláková
    Romana Koudeláková |

    29. 12. 2007 18:20

    proč slanina ,neni to již dost mastné.

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    21. 9. 2007 23:07

    Co říkala?? :-)

  • Adina
    Adina |

    9. 12. 2006 21:01

    Hledám recept, mám kachnu, zatím je zmrzlá, protože je z Hypernovy, nevím, zda je mladá? Až rozmrzne, tak se jí zeptám.