Jogurtový závin

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Abies Alba

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 250
      g hera
    • 500
      g jablka strouhaná
    • 1
      lžička skořice
    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, jogurtu a hery zaděláme těsto. Rozdělíme ho na 2 části a necháme v chladu odpočinout. Rozválíme na dvě obdélníkové placky, které dáme na vymazaný plech nebo pečící papír. Plát potřeme máslem, posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, cukrem, skořicí, rozinkami a drcenými ořechy. Zabalíme jako klasický závin, potřeme máslem a pečeme dozlatova. S těstem se dobře pracuje, po upečení je křehké a krásně lístkuje.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alena Kovářová
    Alena Kovářová |

    16. 9. 2007 12:21

    Paní Jano, dávám 300g mouky, 120 g tuku a dva bílé jogurty po 125g.

  • Jana z Kanady
    Jana z Kanady |

    14. 9. 2007 04:55

    Pani Aleno kolik davate tuku a kolik jogurtu?Dekuji.

  • Alena Kovářová
    Alena Kovářová |

    13. 9. 2007 20:51

    Závin je výborný, již ho peču dlouho, jen dávám méně tuku a více jogurtu.

  • Irena
    Irena |

    13. 9. 2007 12:19

    Máte pravdu, byl tam psaný, základ je úplně stejný. Velikost jogurtu nebyla uvedena ani v něm.Myslím, že bude stačit 150 g kelímek.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    13. 9. 2007 11:35

    Ano,je to recept z časopisu Pošli recept,napsala jsem i od koho.Myslela jsem,že ne každý ten časopis kupuje a tak jsem ho tady poslala,snad to nevadí,je opravdu suprový.A co se týká toho jogurtu,tak normální malý jogurt,včera jsem to zkoušela a je to opravdu výborné.Jana R.

  • Gábina H
    Gábina H |

    13. 9. 2007 09:13

    Není to z časopisu Pošli recept? Včera jsem tam viděla podobný.

  • Anna Č.
    Anna Č. |

    13. 9. 2007 08:07

    Prosím o informaci,jak velký jogurt je použit.