Jitrnice zapečené s chlebem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
30 minut
3
porce
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks jitrnice (větší kousky)
    • 500
      g chleba (starší kousek)
    • 1
      ks cibule
    • 125
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl vepřový vývar
    • 2
      špetka sůl (dle chuti)
    • slunečnicový olej (na smažení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na drobno nakrájenou cibuli opražíme na oleji, přidáme vytlačené jitrnice a promícháme.
2
Necháme vychladnout.
3
Chléb nakrájíme na 1 cm silné krajíce a krátce spaříme horkou vodou nebo horkým vývarem.
4
Dno vymazaného pekáče vyložíme polovinou chleba, rozetřeme jitrnicovou kaši a zakryjeme zbylým chlebem. V mléce rozšleháme vejce a sůl, zalejeme ním pekáč a v troubě zapečeme, dokud vejce neztuhnou.
5
Podáváme se salátem z kysaného zelí.
6
Pokud jitrnice nejsou velmi mastné a někdo má rád mastnější, může povrch pokapat tukem.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Q
    Q |

    30. 11. 2013 19:19

    Prosím, proč se ten chleba musí spařit? Co je na tom jiného než když se dá suchý chleba?

  • Felix Sansnom
    Felix Sansnom |

    29. 11. 2013 20:59

    Naprosto jednoduchý,praktický a dobrý.

  • Blanka
    Blanka |

    28. 4. 2011 09:49

    To si děláte legraci ne? Taková kombinace mi chuť k jídlu tak akorát zkazí =-O

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    30. 1. 2009 21:39

    Bylo to moc dobré, pochutnali jsme si. Dík za recept :-)

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    8. 2. 2006 14:06

    Ukládám:-) Až zase dostaneme výslužku, bude změna:-))