Ježci

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g sádlo
    • 50
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 40
      ks vlašské ořechy polovina jader
    • čokoládová poleva
    • kokosová moučka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, másla, vejce, a cukru vypracujeme těsto. Děláme kuličky, do kterých zabalíme ořech a na jedné straně protáhneme do tvaru čumáčku. V mírně prohřáté troubě upečeme. Upečeným máčíme zadečky v polevě a obalujeme v kokose. Ještě z čokoládové polevy uděláme očička.

Komentáře k receptu

  • spejsek
    spejsek |

    13. 11. 2006 21:49

    děkuji za odpověď, ted jse zjistila, že je tu podobný recept a tam sádlo není. ale jinak máte pravdu co se týká ceny.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 11. 2006 21:01

    Jo tak s tím sádlem to nevím, já ho tam dala. Asi tam má svoje místo, bála bych se to zmněnit.Ale kostka sádla je levná, tak nevidím problém.Já taky sádlo nepoužívám,ale na tom,co mi zbylo, jsem osmažila kapra a byl mňam.Na vánoce se má hřešit ne.Třeba vám poradí autor-ka receptu ??? Klára

  • spejsek
    spejsek |

    12. 11. 2006 20:05

    chci se zeptat lze něčím nahradit to sádlo? nechce se mi kupovat, protože ho jinak nepoužívám. změní se to hodně, když dám 200g másla nebo raději nahradit 100%tukem děkuji za odpověď

  • Anonym
    Anonym |

    12. 11. 2006 14:40

    Dělala jsem je vloni,jsou sice trochu pracnější (to tvarování), ale VYNIKAJÍCÍ !!! Jen místo vlašských ořechů jsem dávala lískové. Ocení hlavně malé děti,tvar ježečka je pro ně dokonalý. Jen se po nich zapráčilo. Letos budou znovu a rovnou z dvojité dávky. Klára