Jesenické pesto

Snadné
Ingredience
Bazalka 2 hrst
Kešu oříšky 100 g
Eidam sýr 100 g
Olivový olej 6 lžíce
Citronová šťáva 2 lžíce
Česnek
3-4
4 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Bazalkové lístky opláchneme, najemno nasekáme a dáme do hmoždíře. Do hmoždíře přidáme i najemno nasekané kešu oříšky a najemno nastrouhaný eidam. Přidáme olivový olej, citronovou šťávu a prolisovaný česnek. Všechny ingredience v hmoždíři řádně promísíme a rozemneme.
Hotové pesto můžeme uložit do skleničky či použít na přímou spotřebu na celozrnné těstoviny.

Pro případné komentáře: vím, že do pravého pesta patří parmazán a piniové oříšky, žiju ale v malé vesničce a proto je toto snadno dostupná varianta.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Jesenické pesto

Komentáře

  1. marian.x   17.02.2011 | 13:09 | reagovat | závadný

    pro babetka : v tom případě jste ale nejedla pesto ale nivovou pomazánku :-( . do pesta totiž patří jen a pouze parmazán nebo TVRDÝ ovčí sýr...pesto má míst konzistenci spíše polotekoucí kašovitou...

  2. babetka   07.07.2007 | 10:18 | reagovat | závadný

    pesto je naprosto úžasné vřele doporučuju-jen jsem do něj přidala ještě sůl a pepř a dala jsem místo eidamu nivu-výborné

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web