Autor:

Jemný jahodový koláč do remosky

Střední
Ingredience
Hera 100 g
Cukr krupice 150 g
Hrubá mouka 140 g
Vejce
Prášek do pečiva  
Mléko
Jahody  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Heru, cukr a žloutky utřeme do pěny. Pak střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka zamícháme sníh. Remosku vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou. Do hliníkové formy dáme na dno pečící papír. Těsto rozetřeme, nahoru poklademe menšími jahodami, poprášenými hrubou moukou. Nasadíme horní těleso, zapneme a pečeme 30-35 minut. Zkusíme špejlí, zda je propečeno. Jahod nedáváme přehnaně mnoho. Můžeme použít i jiné ovoce -višně, rybíz apod. V troubě pečeme v koláčové nebo dortové formě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Recept na víkend: Pravé italské Tiramisu Články z

Komentáře k receptu: Jemný jahodový koláč do remosky

Komentáře

  1. Magdaléna   08.06.2011 | 17:30 | reagovat |

    ;-) je super akorát pro rodinu na snídani :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web