Autor:

Jemný jahodový koláč

Střední
Těsto
Margarín 150 g
Moučkový cukr 150 g
Polohrubá mouka 150 g
Vejce 4 g
Citronová kůra
z půlky citronu
1 ks
Tuk
na posypání plechu
2 lžíce
Mouka
na posypání plechu
2 lžíce
Ingredience
Jahody
lepší čerstvé
700 g
Jahodový džem 1 sklenice
Pěna
Bílek 4 ks
Moučkový cukr 100 g
Vlašské ořechy
nastrouhané
20 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Margarín a práškový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru a mouku. Zlehka vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků.
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 180 °C cca 8-10 minut (je potřeba sledovat zbarvení těsta!).
Těsto nedopečeme úplně, nesmí zhnědnout, musí zůstat úplně světlé. Tehdy ho vyjmeme z trouby, horké potřeme tenkou vrstvou jahodového džemu, navrstvíme umyté a okapané jahody (když jsou velké můžeme je pokrájet na menší kousky). Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a práškového cukru a navrstvíme na jahody. Posypeme mletými ořechy
Zapékáme cca 5 minut, dokud sníh nedostane světlehnědou barvu.
Koláč je velmi křehký, ale výborný, do druhého dne nikdy nezůstane ani kousek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Jemný jahodový koláč

Komentáře

  1. Elena   23.05.2012 | 14:21 | reagovat |

    Děkuji za recept! Povedlo se a všem moc chutnalo!

  2. Markéta Hošková   29.06.2010 | 15:56 | reagovat |

    Koláč je opravdu dobrý, jen jsem nedávala ten džem, myslím, že by to bylo až příliš sladké. Ale jinak nemá chybu, je opravdu jemný jen se po něm zaprášilo :)

  3. Petra Palečková   28.07.2009 | 20:52 | reagovat |

    No tak já nemám slov. Koláč je absolutně úžasný a zmizel během jednoho večera. Rozhodne řadím mezi kulinářské zážitky. Doporučuji všem. Zvládli jsme to i bez ořechů.

  4. Zdeňka   09.07.2006 | 20:58 | reagovat |

    Tak jsem vyzkoušela,do těsta jsem přidala trochu citronové šťávy a lžíci rumu,protože mi tam chyběl prášek do pečiva,ale asi tam není nutný.Příště vynechám džem,ale jinak je moučník výborný,dávám za 1.

  5. Ivana   05.07.2006 | 21:35 | reagovat |

    Prosím o upřesnění: ty jahody se dávají jak na korpus, tak potom na ten sníh? Neplave to potom moc tou šťávou z jahod?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity! Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity!
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web