Autor:

Jemný jablečný páj

Střední
Ingredience
Hladká mouka 270 g
Cukr 120 g
Máslo 120 g
Vejce 7 ks
Jablka 1 kg
Citronová šťáva
3-4
4 lžíce
Pomerančový likér
4-5, lze nahradit griotkou
Sůl 1 špetka
Prášek do pečiva 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Smícháme 200 g mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva, soli. Přidáme nakrájené chladné máslo, 1 vejce a rychle zpracujeme. Zabalíme do fólie a necháme odležet půl hodiny v ledničce. Mezi dvě fólie vyválíme placku a dáme do vymazané koláčové formy, vytáhneme okraje a šupneme znovu do chladu. Oloupeme jablka, nakrájíme na půlměsíčky a zakapeme citronovou šťávou a polovinu likéru. 6 žloutků rozšleháme se 2 lžícemi horké vody, zbylou moukou, 1/2 lžičky prášku do pečiva a 2 lžícemi likéru. Z bílků ušleháme sníh a postupně zašleháme zbylý cukr. Hustý sníh zlehka vmícháme do žloutkové směsi. Polovinu směsi nalejeme na těsto, rozložíme na něj jablka a přelijeme zbytek směsi.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Jemný jablečný páj

Komentáře

  1. Vera Dvorská   03.09.2007 | 11:16 | reagovat | závadný

    Moc děkuji za recept. Páj je výborný manžel který koláče a buchty nejí snědl skoro celý musela jsem o jeden kousek zabojovat :-). Jinak jsem neměla likér tak jsem ho nedala ale posypala jsem jablíčka skořicí a bylo to výborný. Ještě jednou moc děkuji za recept a o víkendu prý musím udělat páj znovu.

  2. airan   22.11.2005 | 19:01 | reagovat | závadný

    Helenko, dekuji za pripomenuti, vas recept uz mam v oblibenich, ja se bohuzel k tomu jeste nedostala ale delala uz to dcera a byli nadsene:-)) Zdravim do Dubaje. Airan

  3. Helena   22.11.2005 | 16:57 | reagovat | závadný

    Tak tohle bude urcite dobrota.urcite vyzkousim,musim pockataz budeme mit navstevu,sami 2 bychom paj ze 7 vajec nezvladli.Pani Airan,jestli vam to chutnalo,vyzkousejte muj australsky ovocny dortkolac s broskvemi,chutove to musi byt podobne,vypada slozite,ale take jen zdanlive.Tady v Dubaji to byl recept c.1 a je skoda ho neochutnat.

  4. Alia   22.11.2005 | 7:30 | reagovat | závadný

    Vyzkousela jsem. Mela jsem doma asi 2 kg jablek a nevedela co uz s nima. Nejdriv se mi do toho receptu moc nechtelo, pripadalo mi to dost pracne. Nastesti jsem jeste nic podobneho nezkousela a tak pokuseni bylo velke. Stalo to za to, diky. Pracne to vypada, ale neni!

  5. Airan Novakova   21.11.2005 | 10:33 | reagovat | závadný

    Priznam se bez boje , ze jsem to jeste nedelala ale vsera jsem to ochutnala u kamaradky (recept udajne z Kanady) a je to velka skoda to tady nemit:-)) Paj byl strasne jemny, snad vam bude taky chutnat. Doufam, ze uz tady neni a pokud ano, nezlobte se, nenarazila jsem na ne.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web