Autor:

Jemný, dietní kuřecí perkelt

Snadné
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 kg
Mrkev
středně velká
1 ks
Cibule
velká
1 ks
Rajský protlak
cca 115 g
1 plechovka
Česnek 3 stroužek
Hladká mouka 2 lžíce
Sůl 1 špetka
Bobkový list 1 ks
Nové koření
kuličky
2 ks
Bílý jogurt 2 lžíce
Rostlinný olej
2-3
3 lžíce
Oregáno 1 lžička
Bazalka 1 lžička
Mletá paprika
lahůdková
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře nakrájené na porce vložíme do hrnce, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájenou mrkev (popřípadě ji nastrouháme na hrubo), česnek nakrájený na plátky, mletú papriku, nové koření a 1 bobkový list, olej, sůl. Zalijeme asi 600 ml vody, zamíchame a uvedeme do varu. Vaříme asi 30 min., občas promícháme. Kuřecí maso můžeme vyndat a obrat ho od kostí, kdo je jak zvyklý, maso vrátíme do hrnce. Do hrnce přidáme potřebné množství vody, rajčatový protlak, špetku bazalky a oregána. Než perkelt začne opět vřít, uděláme z vody a mouky jíšku. Perkelt zahustíme a nakonec přidáme 2 lžíce bílého jogurtu pro zjemnění. Dochutíme. Krátce povaříme. Podávame s uvařenými těstovinami. (Je vhodný pro šetřící dietu.)

Perkelt má mírně nasládlou, ale lahodnou chuť. Další variantu uděláme, když přidáme i petržel, kousek celeru, a část vody nahradíme 200 ml suchého kyselého bílého vína. Tahle varianta je vhodná ke knedlíkům.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 2x)
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Jemný, dietní kuřecí perkelt

Komentáře

  1. Tereza J.   24.04.2008 | 20:37 | reagovat | závadný

    Mate pravdu, ono si to musí každý odskúšať, čo môže a čo nie. A je rozdiel, či tá šetriaca diéta je na žalúdok, pankreas alebo niečo iné.

  2. Don Giovanni   24.04.2008 | 19:26 | reagovat | závadný

    Viem o tom, tú dietu občas držím, ide hlavne o to aby to nebolo pálivé, alebo inak dráždivé. Z teplých koláčov, alebo lístkového cesta sa často urobí zle aj zdravému. Tu je napríklad aj cibuľa. Nejde vlastne o to čo je to, ale aby to na žalúdok a zažívanie nepůsobilo dráždivo. Ja som si naložil poriadnu porciu tohoto jedla a asi za 10 min. po dojedení som mal pocit, že som nič nezjedol. Žalúdok to vôbec ani necítil. :)) Určite ak má niekto veľké potiaže zo žalúdkom či zažívaním je lepšie keď si urobí ešte jemnejšie jedlo. To je najlepšie i bez mäsa, tuku a oleja. Napr.: sucháre s neslad. čajom.

  3. Tereza J.   24.04.2008 | 17:31 | reagovat | závadný

    Tak neviem, ale mám doma kuchársku knihu diét, overila som si na internete a tu je výsledok, citujem : Nevhodné potraviny : Zo zeleniny: kel, kapusta, kyslá kapusta, cibuľa, cesnak, zelená paprika, uhorky, čalamáda, všetky strukoviny(fazuľa, hrach, šošovica, sója). Z ovocia: egreš, ribezle, černice, rebarbora, datle, figy, orechy a mak. Nevhodné sú ostré jedlá, príliš sladké jedlá, tukové pečivo, lístkové cesto, čerstvé kysnuté pečivo a koláče, vyprážané múčniky.

  4. Don Giovanni   24.04.2008 | 17:08 | reagovat | závadný

    Cesnak je dráždivý v surovom stave, alebo nedostatočne uvarený. Tento sa varí 30 - 40 min. takže zostane iba liečivá substancia, ktorá nastolí v zažívaní poriadok. :)

  5. Tereza J.   23.04.2008 | 21:01 | reagovat | závadný

    Cesnak by som do šetriacej diéty nedávala, je dosť dráždivý.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web