Jemné medové řezy

Střední
Ingredience
Vejce 1 ks
Máslo 50 g
Moučkový cukr 100 g
Med 20 g
Jedlá soda 10 g
Hladká mouka 250 g
Krém
Káva
Silná
2 dl
Mléko 2 dl
Hladká mouka 60 g
Máslo 50 g
Cukr
Mletý
80 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Vejce, máslo, cukr a med smícháme nad párou, dokud se vše nerozpustí. Potom přidáme jedlou sodu, zamícháme, přidáme do mouky a na vále zpracujeme těsto. Rozdělíme na poloviny, každou půlku rozválíme na půlcentimetrový plát a upečeme.

Krém: do mléka vlijeme uvařenou kávu, vmícháme hladkou mouku a povaříme na hustší kaši. Máslo utřeme s cukrem a pomalu přidáváme vychladlý krém, vyšleháme. Krémem spojíme oba upečené pláty, necháme asi dvě hodiny odležet, pocukrujeme a krájíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Jemné medové řezy

Komentáře

  1. Lenka   22.11.2014 | 20:00 | reagovat |

    Ještě by bylo dobré uvést na kolik stupňů pečeme a cca jak dlouho pro ty méně zkušené jako jsem já ;-)

  2. Lenka Hradecká   01.06.2011 | 9:21 | reagovat |

    Dobrý den. Množství mouky v ingrediencích bylo doplněno. Díky za upozornění.

  3. Iva.ojoj   01.03.2011 | 11:09 | reagovat |

    po dni uležení opravdu výborné. škoda, že tu není napsáno, kolik se dává do těsta mouky, ale koukám, že jsme to tu všichni i tak zvládli :) krém se mi zdál zprvu trochu mdlý, takový moc vodový a moc mi nechutnal, ale v koláči byl nakonec dobrý. příště možná udělám z rozpustného kafe pouze v mléce.

  4. Vlasta Kopová   03.06.2009 | 10:58 | reagovat |

    Výborné řezy!!Ne tolik sladké jak medovník, ale naprosto famózní!Udělal jsem tři pláty o průměru 26cm, ty jsem seřízla poté na 24cm, do formy. Okraje jsem rozdrtila, smíchala se skořicovým cukrem a dort tím posypala. Krém je luxusní, do prostřed jsem propašovala na kolečka nakrájenáý banán!!1***

  5. Dagmar Bartůšková   01.06.2009 | 9:35 | reagovat |

    NAPROSTO DOKONALÉ!!!! pláty jsem udělala 4, jeden jsem rozšmelcovala na prášek,když jsem slepila pláty krémem, ještě jsem krém napatlala na povrch a tím práškem to posypala...je to úžasný a moc chválím!!!

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web