Autor:

Jemné máslové noky

Snadné
Ingredience
Máslo 4 lžíce
Sůl 1 špetka
Žloutek 3 ks
Mléko 1,5 šálek
Hladká mouka 500 g
Bílek 3 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Máslo utřeme do pěny a potom k němu postupně, za stálého míchání přidáme žloutky. Po částech přidáváme mouku a těsto ředíme mlékem. Potom je osolíme a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Z těsta vykrajujeme lžící noky, vhazujeme je do vroucí vody a asi 8 minut vaříme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Jemné máslové noky

Komentáře

  1. t.H Jesenik   06.03.2011 | 9:25 | reagovat |

    nebo k namornickemu masu

  2. Mila Veselá   11.04.2008 | 9:20 | reagovat |

    U nás letí noky s klasickým špenátem a volským okem. Výborné jsou s gulášem a ke každé "máčce".

  3. Kejty   10.04.2008 | 8:15 | reagovat |

    Včera jsem noky dělala ke kuřeti na paprice a byly moc dobré.

  4. Deniska   15.01.2007 | 18:46 | reagovat |

    Jsou třeba do polévky...

  5. Jana z VM   21.03.2006 | 6:59 | reagovat |

    Nešly by tyto noky snad ke každé omáčce ? Láká mě to vyzkoušet, ale dělala jsem nějaké noky jen jednou a moc se nepovedly a ani moc nechutnaly. Jak je to z těmito máslovými noky ?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web