Jemné máslové noky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks žloutek
    • 1,5
      šálek mléko
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      ks bílek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo utřeme do pěny a potom k němu postupně, za stálého míchání přidáme žloutky. Po částech přidáváme mouku a těsto ředíme mlékem. Potom je osolíme a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Z těsta vykrajujeme lžící noky, vhazujeme je do vroucí vody a asi 8 minut vaříme.
Zařazení: Přílohy

Komentáře k receptu

  • t.H Jesenik
    t.H Jesenik |

    6. 3. 2011 09:25

    nebo k namornickemu masu

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    11. 4. 2008 09:20

    U nás letí noky s klasickým špenátem a volským okem. Výborné jsou s gulášem a ke každé "máčce".

  • Kejty
    Kejty |

    10. 4. 2008 08:15

    Včera jsem noky dělala ke kuřeti na paprice a byly moc dobré.

  • Deniska
    Deniska |

    15. 1. 2007 18:46

    Jsou třeba do polévky...

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    21. 3. 2006 06:59

    Nešly by tyto noky snad ke každé omáčce ? Láká mě to vyzkoušet, ale dělala jsem nějaké noky jen jednou a moc se nepovedly a ani moc nechutnaly. Jak je to z těmito máslovými noky ?

  • Anonym
    Anonym |

    20. 3. 2006 18:41

    Tak třeba ke karlovarskýmu guláši

  • Dahiba
    Dahiba |

    3. 1. 2006 15:56

    Můžete poradit k čemu jsou tyhle noky jako vhodná příloha?????