Autor:

Jemná petrželová polévka s drožďovými knedlíčky

Snadné
Ingredience
Slunečnicový olej 2 lžíce
Kořen petržele
s natí
1 ks
Solčanka  
Knedlíčky
Ovesné vločky
mleté
100 g
Tebi
droždí
2 lžíce
Muškátový oříšek
strouhaný
 
Vejce
malé
1 ks
Hladká mouka
sójová
2 lžíce
Sůl  

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme těsto na knedlíčky a necháme jej 15 minut odležet. Mleté ovesné vločky (meleme nejlépe v mixéru) lehce opražíme na sucho na pánvi, přidáme Tebi, sójovou mouku, sůl, muškátový oříšek a s vejcem, případně několika lžícemi vody, vypracujeme knedlíčkové těsto.

Petrželový kořen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Na rozehřátém oleji pak lehce osmahneme, přidáme 1 1/4 l vody a vaříme 15-20 minut. Až je petržel dobře rozvařená, tvoříme z těsta lžičkou malé knedlíčky, které zaváříme do polévky. Na velmi mírném ohni necháme knedlíčky zvolna vařit 5 minut, poté necháme ještě 5 minut dojít. Polévku osolíme, popř. ochutíme Solčankou a zdobíme sekanou petrželovou natí.

Kdo nemá rád kousky zeleniny v polévce, může petržel rozmixovat, pak zavařit knedlíčky. Můžeme též zjemnit smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Rybí polévka 4 recepty na lahodné italské polévky Články z

Komentáře k receptu: Jemná petrželová polévka s drožďovými knedlíčky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web