Jemná papriková polévka s nočky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      dl vývar
    • 150
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      dl smetana
    • 100
      g celer
    • 100
      g pórek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce petržel sekaná
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • pepř mletý
    • sůl
  • Nočky
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl mléko
    • sůl
    • 60
      g krupice
    • 35
      g máslo
    • 1
      lžíce pažitka sekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mletou papriku, mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem a vaříme asi 20 minut. Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a vložíme do vařící polévky společně s nočky, které vykrajujeme lžičkou z připraveného těsta a povaříme asi 3 minuty. Nakonec zjemníme polévku smetanou a dochutíme petrželkou.
2
Nočky: krupici povaříme s mlékem na hustou kaši, vmícháme máslo a necháme vychladnout. Osolíme, přidáme vejce, pažitku a umícháme hustší těstíčko.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    21. 7. 2007 17:17

    15 dkg másla? To je víc než osminka do 1 hrnku polívky? Takové množství másla nevymažu na chleba ani za týden!

  • Marie Dubcová
    Marie Dubcová |

    23. 1. 2007 11:21

    mám pocit,že na nočky je uvedena špatná gramáž,při dodržování postupu rozhodně nevzniklo těsto navykrajování,ale říká hmota.Do které jsem musela přisypat daleko více krupice.