Jemná omáčka na grilovanou rybu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      petržel
    • 2
      lžíce citronová šťáva 1-2
    • 3
      česnek
    • rostlinný olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Petržel, citronovou šťávu, česnek, sůl a 2 lžíce oleje umixovat a případně přidávat po lžících olej. Omáčka by měla mít hustotu asi jako tatarská omáčka.
2
Výborná na grilované i smažené ryby a smažené houby, ale také na další masa. Kdo má rád ořechy, může přidat i ty. Také ji používám na veku, místo másla při dělání chlebíčků. Někdy stačí jen nakrájenou veku hodně potřít omáčkou a dát zapéct do trouby. Má hodně použití.
3
V ledničce ve sklenici vydrží několik týdnů.

Komentáře k receptu

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    26. 5. 2006 11:25

    Tohle hodně používají na grilované ryby v Chorvatsku. A musím říct, že je to opravdu výborné

  • Anonym
    Anonym |

    13. 10. 2005 16:29

    Mňaaam:-)