Jemná houbová polévka s mlékem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
40 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g čerstvé houby
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 2
      šálek vepřový vývar
    • muškátový oříšek strouhaný
    • 1
      lžíce petržel sekaná
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čisté houby nakrájíme na tenké plátky a s drobně krájeným česnekem osmažíme na másle. Zalijeme polovinou masového vývaru, osolíme a mícháme až se tekutina odpaří. Zasypeme moukou, zamícháme a po částech přiléváme vlažné mléko smíchané s vývarem. Stále mícháme, aby se netvořily hrudky. Na mírném ohni vaříme ještě 10 minut, přilijeme víno, dosolíme a okořeníme muškátovým oříškem, pepřem a nakonec přidáme zelenou petrželku.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Jana S.
    Jana S. |

    15. 8. 2011 11:28

    Souhlasím s Lenkou, teď tuto polévku zkouším uvařit a nevím, kolik mléka a vína. No, nějak to zkusím a snad O:-) to bude mužíčkovi chutnat :-)

  • Lenka
    Lenka |

    26. 9. 2007 11:22

    Recept vypadá dobře, akorát v postupu přípravy přidáváme ingredience, keré nejsou v seznamu, takze kdoví kolik tam toho dát.....