Autor:

Jehněčí žebírka na majoránce

Střední
Ingredience
Jehněčí maso
žebírka
1/2 kg
Cibule 1 ks
Kořenová zelenina 1/4 kg
Olej  
Sůl  
Hladká mouka
1-2
2 lžíce
Pepř mletý  
Vývar 1/2 l
Česnek
2-3
3 stroužek
Majoránka  
Smetana
nebo jogurt
1 dl
Brambory 3/4 kg
Petrželová nať
zelená
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Jehněčí

Žebírka nasekáme na kousky, opereme, krátce orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, celer a petržel, na kostičky nakrájenou cibuli a zalijeme vývarem. Dusíme. Zbylou cibuli nakrájíme, necháme zesklovatět, přidáme rozetřený česnek se solí, zasypeme hladkou moukou na jíšku, zalijeme zbytkem vývaru, přidáme majoránku a povaříme. Maso vyndáme, zeleninu rozmixujeme a přidáme do omáčky. Na závěr přilijeme smetanu nebo jogurt, promícháme a povaříme. Dochutíme solí a pepřem.

Vyjmuté maso dáme na předehřáté talíře, přidáme vařené brambory, přelijeme omáčkou a dozdobíme petrželkou

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Jehněčí žebírka na majoránce

Komentáře

  1. Lidka   07.11.2011 | 17:55 | reagovat |

    Je to výborný recept děláme již mnoho let, :-P ale bez smetany,
    protože jehněčí má specifickou chuť a ta by ji pozmněnila.
    Přidáme do omáčky kousek masoxu a zeleniny o něco méně.Jinak se může použít i jehněčí krk nebo hrudí.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web