Autor:

Jehněčí s nivou na bílém víně

80 minut PT0H80M
Střední
Ingredience
Kýta
jehněčí
 
Sýr Niva 300 g
Bílé víno  
Slunečnicový olej  
Česnek  
Pepř mletý  
Sůl  
Tymián  
Zakysaná smetana 1 kelímek
Mléko  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Kýtu přes noc necháme vymáčet v mléce, ráno prošpikujeme česnekem, osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a zprudka opražíme na oleji. Poté podlijeme vínem a dusíme asi 1 hodinu. Nastrouhanou nivu smícháme se zakysanou smetanou, před dokončením vlijeme a zapečeme.
Podáváme s knedlíkem a zapíjíme s červeným vínem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Jehněčí s nivou na bílém víně

Komentáře

  1. Miroslava Čeřovská   11.01.2009 | 11:27 | reagovat |

    Jídlo je naprosto fantastické. Maso se v troubě dělalo asi dvě hodiny, ale stálo to za to. Příprava je docela jednoduchá. Doporučuji jako sváteční jídlo.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web