Jehněčí s nivou na bílém víně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
80 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kýta jehněčí
    • 300
      g sýr niva
    • bílé víno
    • slunečnicový olej
    • česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • tymián
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kýtu přes noc necháme vymáčet v mléce, ráno prošpikujeme česnekem, osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a zprudka opražíme na oleji. Poté podlijeme vínem a dusíme asi 1 hodinu. Nastrouhanou nivu smícháme se zakysanou smetanou, před dokončením vlijeme a zapečeme.
2
Podáváme s knedlíkem a zapíjíme s červeným vínem.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miroslava Čeřovská
    Miroslava Čeřovská |

    11. 1. 2009 11:27

    Jídlo je naprosto fantastické. Maso se v troubě dělalo asi dvě hodiny, ale stálo to za to. Příprava je docela jednoduchá. Doporučuji jako sváteční jídlo.