Autor:

Jehněčí s nivou na bílém víně

80 minut PT0H80M
Střední
Ingredience
Kýta
jehněčí
 
Sýr Niva 300 g
Bílé víno  
Slunečnicový olej  
Česnek  
Pepř mletý  
Sůl  
Tymián  
Zakysaná smetana 1 kelímek
Mléko  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Kýtu přes noc necháme vymáčet v mléce, ráno prošpikujeme česnekem, osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a zprudka opražíme na oleji. Poté podlijeme vínem a dusíme asi 1 hodinu. Nastrouhanou nivu smícháme se zakysanou smetanou, před dokončením vlijeme a zapečeme.
Podáváme s knedlíkem a zapíjíme s červeným vínem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Jehněčí s nivou na bílém víně

Komentáře

  1. Miroslava Čeřovská   11.01.2009 | 11:27 | reagovat |

    Jídlo je naprosto fantastické. Maso se v troubě dělalo asi dvě hodiny, ale stálo to za to. Příprava je docela jednoduchá. Doporučuji jako sváteční jídlo.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web