Autor:

jehněčí po římsku

Střední
Ingredience
Jehněčí plece 600 g
Černé olivy 50 g
Červené víno 1,5 dl
Zeleninový vývar 1,5 dl
Ančovičky 6 ks
Česnek 4 stroužek
Snítka tymiánu 3 snítka
Petrželka 2 lžíce
Olej 1 lžíce
Máslo 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Jehněčí

Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne. V hmoždíři rozmělněte na hladkou pastu česnek tymián a ančovičky. Přilijte do pánve víno a jehněčí nebo zeleninový vývar. Vmíchejte cukr a směs z hmoždíře. Přiveďte směs do varu, zmírněte plamen a pod pokličkou vařte 30-40 minut, dokud maso nezměkne. Na posledních 10 minut vaření sejměte pokličku, aby se trochu tekutiny odpařilo. Přidejte do omáčky olivy a zamíchejte. Podávejte hotový pokrm na servírovací míse s bramborovou kaší, ozdobený petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: jehněčí po římsku

Komentáře

  1. Karkulín   24.08.2015 | 15:50 | reagovat | závadný

    Jedna z nejlepších úprav jehněčího, jakou jsem připravoval. Ingredience k sobě krásně ladí. Jednoduché a výborné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web