Autor:

jehněčí po římsku

Střední
Ingredience
Jehněčí plece 600 g
Černé olivy 50 g
Červené víno 1,5 dl
Zeleninový vývar 1,5 dl
Ančovičky 6 ks
Česnek 4 stroužek
Snítka tymiánu 3 snítka
Petrželka 2 lžíce
Olej 1 lžíce
Máslo 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Jehněčí

Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne. V hmoždíři rozmělněte na hladkou pastu česnek tymián a ančovičky. Přilijte do pánve víno a jehněčí nebo zeleninový vývar. Vmíchejte cukr a směs z hmoždíře. Přiveďte směs do varu, zmírněte plamen a pod pokličkou vařte 30-40 minut, dokud maso nezměkne. Na posledních 10 minut vaření sejměte pokličku, aby se trochu tekutiny odpařilo. Přidejte do omáčky olivy a zamíchejte. Podávejte hotový pokrm na servírovací míse s bramborovou kaší, ozdobený petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: jehněčí po římsku

Komentáře

  1. Karkulín   24.08.2015 | 15:50 | reagovat |

    Jedna z nejlepších úprav jehněčího, jakou jsem připravoval. Ingredience k sobě krásně ladí. Jednoduché a výborné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web