Autor:

Jehněčí pečeně podle Božidary Turzonovové

Střední
Ingredience
Jehněčí kýta
(může být i jiné maso
600 g
Cibule 40 g
Mrkev 60 g
Celer 50 g
Česnek  
Máslo
(množství podle tučnosti masa)
 
Maizena
nebo solamylu
1 lžíce
Worcestrová omáčka
nebo sojová omáčka
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Maso prošpikujeme čenekem, vložíme do pekáče a zasypeme nakrájenou zeleninou. Pekáč dáme do maximálně nahřáté trouby a maso necháme opéci. (Maso a poté zeleninu můžeme předem opéci - srazit - na sucho na pánvi a pak vložit do pekáče). Pak poklademe máslem, podlijeme, osolíme opepříme a dáme péci. Vyhřívání trouby stáhneme na minimum. Po upečení do měkka maso vyjmeme a naporcujeme, šťávu rozředíme vodou, propasírujeme nebo rozmixujeme a je-li třeba, zahustíme lžící škrobu. Ochutíme sojovkou nebo worchestrem.
Podáváme s bramborovou kaší, dobře se hodí také různé bramborové placičky nebo krokety. Obložíme rajčaty a zelenými fazolkami (mohou být teplé i studené).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty Články z

Komentáře k receptu: Jehněčí pečeně podle Božidary Turzonovové

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web