Jehněčí pečeně podle Božidary Turzonovové

Hodnocení:

Moje:

-
-
Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g jehněčí kýta (může být i jiné maso
    • 40
      g cibule
    • 60
      g mrkev
    • 50
      g celer
    • česnek
    • máslo (množství podle tučnosti masa)
    • 1
      lžíce maizena nebo solamylu
    • worcestrová omáčka nebo sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso prošpikujeme čenekem, vložíme do pekáče a zasypeme nakrájenou zeleninou. Pekáč dáme do maximálně nahřáté trouby a maso necháme opéci. (Maso a poté zeleninu můžeme předem opéci - srazit - na sucho na pánvi a pak vložit do pekáče). Pak poklademe máslem, podlijeme, osolíme opepříme a dáme péci. Vyhřívání trouby stáhneme na minimum. Po upečení do měkka maso vyjmeme a naporcujeme, šťávu rozředíme vodou, propasírujeme nebo rozmixujeme a je-li třeba, zahustíme lžící škrobu. Ochutíme sojovkou nebo worchestrem.
2
Podáváme s bramborovou kaší, dobře se hodí také různé bramborové placičky nebo krokety. Obložíme rajčaty a zelenými fazolkami (mohou být teplé i studené).
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.