Autor:

Jehněčí pečeně podle Božidary Turzonovové

Střední
Ingredience
Jehněčí kýta
(může být i jiné maso
600 g
Cibule 40 g
Mrkev 60 g
Celer 50 g
Česnek  
Máslo
(množství podle tučnosti masa)
 
Maizena
nebo solamylu
1 lžíce
Worcestrová omáčka
nebo sojová omáčka
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Maso prošpikujeme čenekem, vložíme do pekáče a zasypeme nakrájenou zeleninou. Pekáč dáme do maximálně nahřáté trouby a maso necháme opéci. (Maso a poté zeleninu můžeme předem opéci - srazit - na sucho na pánvi a pak vložit do pekáče). Pak poklademe máslem, podlijeme, osolíme opepříme a dáme péci. Vyhřívání trouby stáhneme na minimum. Po upečení do měkka maso vyjmeme a naporcujeme, šťávu rozředíme vodou, propasírujeme nebo rozmixujeme a je-li třeba, zahustíme lžící škrobu. Ochutíme sojovkou nebo worchestrem.
Podáváme s bramborovou kaší, dobře se hodí také různé bramborové placičky nebo krokety. Obložíme rajčaty a zelenými fazolkami (mohou být teplé i studené).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Trhané vepřové maso krok za krokem (5.) Trhané vepřové maso krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Jehněčí pečeně podle Božidary Turzonovové

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web