Autor:

Jehněčí pečeně na rozmarýnu

Střední
Ingredience
Jehněčí maso
vhodné na pečení - např. kýta
500 g
Olivový olej  
Máslo 2 lžíce
Rozmarýn 1 snítka
Pepř mletý 1 špetka
Česnek 3 stroužek
Sůl 1 špetka
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Do masa připraveného na pečení vetřeme rozmarýn, pepř, česnek a trochu oleje (nejlépe olivového). Necháme odležet v chladu. Poté kýtu opečeme, osolíme, přidáme kousek másla (případně snítku čerstvého rozmarýnu), podlijeme a upečeme do měkka. Kdo chce mít intenzívnější česnekovou chuť, může maso potřít drceným česnekem ještě během pečení. Šťávu lze zahustiti troškou máčeného solamylu.

Ideální přílohou jsou vařené brambory a dušená zelenina, třeba směs hrášek, mrkev, kukuřice.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Jehněčí pečeně na rozmarýnu

Komentáře

  1. Jan Němec   29.12.2010 | 14:15 | reagovat |

    Je to dobré.K jehněčímu mám přístup protože mně to běhá po zahradě aby jsem nemusel sekat trávu.

  2. Ivana Samcová   25.04.2010 | 17:38 | reagovat |

    Měla jsem větší kousek jehněčího, tak jsme měli jehněčí víkend, včera tento recept a dnes s nivou. Moc jsme si pochutnali, maso s česnekem a rozmarýnem je vážně vynikající. Di, díky za nápad přidat k bramborám i zeleninu. Dala jsem hrášek s mrkví, moc jsem si pochutnala. Díky za recept. Zdravím. Ivana

  3. Dana Picková   16.02.2006 | 10:03 | reagovat |

    To máte pravdu, že jehněčí je již dlouho dost drahé a málokdy k sehnání. Ale chuťově mu nemůže skopové konkurovat. Je to spíše sváteční jídlo a Velikonoce se přece blíží.

  4. Marie Horáková   14.02.2006 | 10:40 | reagovat |

    Dělám podobně, ale ze skopového, které je výrazně levnější, vložím recept.

  5. Pavlína Svitáková   14.02.2006 | 10:27 | reagovat |

    Kombinace rozmarýn,česnek a jehněčí nemůže zklamat!Zkusím.Škoda jen,že je jehněčí tak drahé, určitě by bylo na našem jídelníčku častěji .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web