Autor:

Jehněčí kýta na tymiánu s omáčkou z nivy

Střední
Ingredience
Smetana ke šlehání
1/2-1
1 kelímek
Sýr Niva 50 g
Solamyl (bramborový škrob)
1-3
3 lžička
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Sůl  
Tymián  
Jehněčí kýta 1 kg

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Osolené maso dám do pekáčku, podleju vodou, přidám nakrájenou cibui a česnek. Přiklopim a dusím v troubě. Během pečení maso polévám vydušenou sťávou. Když je měkké posypu ho tymiánem, přikryju a nechám, už jen ve vypnuté - ješt horké - troubě provonět asi 5 minut. Do sťávy naleju smetanu smíchanou se škrobem. Povařím do zhoustnutí. Přidám Nivu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Jehněčí kýta na tymiánu s omáčkou z nivy

Komentáře

  1. Martina   28.11.2010 | 14:49 | reagovat | závadný

    Tak tento recept nemá chybu. Opravdu je to výborné. Dělala jsem to s opékanýma bramborama, zeleninou vařenou na páře a všichni vše snědli. I rok a půl stará dcera. Jen tu omáčku jsem ještě před podáváním rozmixovala kvůli té cibulky a česneku. Tento recept všem doporučuji :-).

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web