Autor:

Jehněčí kýta na tymiánu s omáčkou z nivy

Střední
Ingredience
Smetana ke šlehání
1/2-1
1 kelímek
Sýr Niva 50 g
Solamyl (bramborový škrob)
1-3
3 lžička
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Sůl  
Tymián  
Jehněčí kýta 1 kg

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Osolené maso dám do pekáčku, podleju vodou, přidám nakrájenou cibui a česnek. Přiklopim a dusím v troubě. Během pečení maso polévám vydušenou sťávou. Když je měkké posypu ho tymiánem, přikryju a nechám, už jen ve vypnuté - ješt horké - troubě provonět asi 5 minut. Do sťávy naleju smetanu smíchanou se škrobem. Povařím do zhoustnutí. Přidám Nivu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Crumble s jablky, mrkví a morkovou drobenkou Recepty z masa a kostí Články z

Komentáře k receptu: Jehněčí kýta na tymiánu s omáčkou z nivy

Komentáře

  1. Martina   28.11.2010 | 14:49 | reagovat |

    Tak tento recept nemá chybu. Opravdu je to výborné. Dělala jsem to s opékanýma bramborama, zeleninou vařenou na páře a všichni vše snědli. I rok a půl stará dcera. Jen tu omáčku jsem ještě před podáváním rozmixovala kvůli té cibulky a česneku. Tento recept všem doporučuji :-).

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web