Jehněčí kýta na tymiánu s omáčkou z nivy

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání 1/2-1
    • 50
      g sýr niva
    • 3
      lžička solamyl (bramborový škrob) 1-3
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • tymián
    • 1
      kg jehněčí kýta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Osolené maso dám do pekáčku, podleju vodou, přidám nakrájenou cibui a česnek. Přiklopim a dusím v troubě. Během pečení maso polévám vydušenou sťávou. Když je měkké posypu ho tymiánem, přikryju a nechám, už jen ve vypnuté - ješt horké - troubě provonět asi 5 minut. Do sťávy naleju smetanu smíchanou se škrobem. Povařím do zhoustnutí. Přidám Nivu.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    28. 11. 2010 14:49

    Tak tento recept nemá chybu. Opravdu je to výborné. Dělala jsem to s opékanýma bramborama, zeleninou vařenou na páře a všichni vše snědli. I rok a půl stará dcera. Jen tu omáčku jsem ještě před podáváním rozmixovala kvůli té cibulky a česneku. Tento recept všem doporučuji :-).