Jehněčí kotlety se žampiony

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g jehněčí kotlety
    • sůl
    • 2
      ks naťové cibulky malé
    • pepř mletý
    • hořčičné semínko mleté
    • 8
      ks žampiony větší
    • 30
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g šunka
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 70
      g rostlinný olej
    • 100
      ml vývar
    • podravka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety omyjeme, osušíme, opepříme a posypeme mletým hořčičným semínkem. Necháme asi 30 minut v chladu odležet.
2
Mezitím očistíme žampiony, nožičky odřízneme a odložíme. Cibulky okrájíme najemno i s natí a orestujeme na másle. Šunku a nožičky žampionů nakrájíme na kostičky. Přidáme k cibulkám, opečeme, zalijeme vejci a necháme srazit. Osolíme, opeříme.
3
Kotlety poprášíme moukou a vložíme do rozpáleného oleje. Opékáme dozlatova. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a orestujeme. Zalijeme vývarem, 20 minut povaříme.
4
Šťávu scedíme, vložíme kotlety a ještě 10 minut dusíme. Nakonec zjemníme máslem.
5
Žampionům seřízneme vršky kloboučků a nalníme je vaječnou směsí. Přiklopíme seříznutými vršky a vložíme do kastrolu. Podlijeme trochou vody s rozmíchanou Podravkou a dusíme na mírném ohni 10 minut.
6
Omáčku podáváme zvlášť. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.
Zařazení: Maso Jehněčí

Komentáře k receptu

  • Standa Jirásek
    Standa Jirásek |

    13. 3. 2007 15:26

    Zajímala by mně úprava žampiónů. Nevím, jak je plnit, když seříznu vršky? Před tím jsem vyjmul nohy a teď mám díru skrz. Díky za radu.