Jehněčí kotlety s mátou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Kotlety
    • 4
      plátek jehněčí kotlety po 150 g
    • sůl
  • Na marinádu
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce bílé víno
    • 1
      stroužek česnek utřený
  • Na bylinkové máslo
    • 75
      g máslo
    • 0,5
      lžička vinný ocet
    • 2
      lžíce máta
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso očistěte a jemně naklepejte, osolte. Smíchejte ingredience na marinádu, kotlety touto směsí potřete a nechte alespoň půl hodinky stát.
2
Máslo utřete, po kapkách přidávejte ocet, nadrobno nasekanou mátu, sůl a pepř. Hmotu přendejte na alobal nebo folii, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout do lednice.
3
Maso opékejte na pánvi z každé strany přibližně 7 minut. Váleček másla nakrájejte na kolečka. Upečené porce kotlet podávejte s kolečkem másla, bílým pečivem a čerstvým zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Jehněčí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.