Jehněčí Curry

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Petra Ruddy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg jehněčí maso
    • 2
      ks cibule velke
    • 2
      ks česnek hlavky
    • 3
      balení sekaná rajčata v plechovce
    • 4
      ks brambory vetsi
    • 1
      svazek koriandr cerstvy
    • olej
  • Koreni
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 1
      lžička indický kmín mlety
    • 0,5
      lžička muškátový oříšek nastrouhany nebo mlety
    • 1
      lžička kari
    • 0,5
      lžička zázvor - mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechno koření zamícháme dohromady a odložíme na později. Nadrobno nakrájíme cibuli a česnek.
2
V hrnci si rozehřejeme olej, na který dáme pražit cibulku a česnek. Pražíme na nejvyšší teplotu za častého míchání. Během pražení si nakrájíme na kostičky jehněčí maso.
3
Cibulku a česnek pražíme do tmavohnědé barvy, přidáme směs koření, jež jsme si připravili a za stálého míchání pražíme další minutu. Pokud se směs trochu připaluje, je to v pořádku.
4
Přidáme nakrájené jehněčí maso, dobře promícháme a krátce pražíme se směsí cibule, česneku a koření.
5
Přidáme rajčata v plechovce a nasekaný koriandr. Opět dobře promícháme. Uvedeme do varu a vaříme na velmi nízké teplotě za občasného míchání hodinu a půl.
6
Očistíme a na kostičky nakrájíme brambory, které přidáme do curry po hodině a půl vaření.
7
Vaříme za občasného míchání do změknutí brambor. Servírujeme s rýží Basmati a nebo chlebem Naan.
8
Milovníci ostřejších jídel můžou přidat ke koření chilli, eventuelně čerstvou chilli papričku.
9
Dobrou chuť!
Zařazení: Maso Zdravě i chutně

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.