Autor:

Jednohubky z listového těsta

Střední
Ingredience
Listové těsto 1 ks
Sýr Niva 150 g
Zakysaná smetana 1 kelímek
Salám 150 g
Vejce 1 ks
Jednohubky z listového těsta

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Nivu nastrouháme a smícháme se smetanou. Listové těsto vyválíme na tenký plát, který radýlkem nakrájíme na čtverečky. Na každý položíme kolečko salámu a malou lžičku směsi z nivy.

Rožky čtverečku spojíme do ranečku, položíme na vymazaný plech, potřeme vajíčkem a pečeme rychle v předehřáté troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.82 11 5 1

Komentáře k receptu: Jednohubky z listového těsta

Komentáře

  1. camperses   17.06.2015 | 10:01 | reagovat |

    Baštaaa! :) Děkuji moc za tip na obměnu šneků. Zatím mi takřka všechny vytekly přitom na různý způsob zabalované, budu muset přestat být troškařem a udělat ty čtverce větší! :-D Ale chuťově delikátní! :-)

  2. allena89   31.01.2015 | 10:29 | reagovat |

    Dávám velkou 1. Moc jsme si na jednohubkách pochutnali. Dělala jsem je tvořítkem na šátečky a nic nevyteklo, sypala jsem je sezamovým semínkem. Parádní obměna receptů z listového těsta. Navíc jsou moc dobré i na druhý den.

  3. biggi-smajlik   30.11.2011 | 10:40 | reagovat |

    Já je znám! :-) Tyhle koláčky dělá naše rodina už po generace! Ale říkáme jim sýrové koláčky. A děláme je taky na sladko! ;-) Tvarohové koláčky! :-P

  4. ČernáLuna   02.11.2011 | 13:22 | reagovat |

    Oj, tak tohle bylo mnohem víc pracné a náročné na manuální zručnost, než se zdálo :D
    Prvně jsem si narádýlkovala moc malé čtverečky, tak znova...pak mi ty rohy nechtěly držet u sebe... tak jsem měla pak jehnodubky velmi nehezké, jak jsem se je snažila mocí mermo spojit... a nenapadlo mě nic lepšího, než je dát na plech tím spojeným dolů, aby nešel vidět... no a pak mi úplně všechny vytekly :/

    Jinak salámu mi zbyla víc než půlka - kupovala jsem krájenou vakuovanou vysočinu, příště budu taky dávat tři kolečka :)

    1. Lucie   17.04.2014 | 18:40 | reagovat |

      :-)) já je teda nedělala, ale jakoby jsem to psala já =D . Mě by se to určitě stalo taky!

  5. Pavla   03.06.2011 | 21:10 | reagovat |

    Jaký používáte salám? :-)

    1. ČernáLuna   02.11.2011 | 13:18 | reagovat |

      Jakýkoliv, třeba vysočinu.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web