Jednoduchý tuňákový salát (pomazánka)

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g měkký tvaroh
    • 100
      g tuňák - ve vlastní šťávě
    • 2
      ks vařená vejce natvrdo
    • 1
      ks cibule malá
    • 1
      hrst pórek cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce petrželová nať posekaná (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šťávu z tuňáka slijeme, maso rozmačkáme vidličkou a dáme do misky. Přidáme tvaroh jemně nasekanou cibuli a vejce, na kolečka jemně pokrájený pórek (trochu můžeme ponechat na dozdobení), posekanou petrželku (tu můžeme ponechat na dozdobení), osolíme a opepříme. Salát necháme v chladnu krátce proležet, před podáváním dle chuti dozdobíme, podáváme s čerstvým pečivem nebo na plátcích bagety.
2
Tvaroh můžeme nahradit mascarpone nebo cottage, zjemnit ho můžeme troškou smetany. Pro výraznější chuť můžeme přidat trochu sardelové pasty.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.