Autor:

Jednoduchý krém

Snadné
Ingredience
Mléko 1/2 l
Vanilkový pudink 1 balíček
Moučkový cukr 200 g
Máslo 1/2 kg
Hnědý rum 1 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Uvaříme pudink, po vychladnutí zašleháme s máslem. Na ochucení přidáme rum, přidáním kakaa vznikne čokoládový krém, přidáním 1 dcl vaječného koňaku místo rumu, máme koňakový výborný krém na plnění čehokoliv.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchý krém

Komentáře

  1. Stana   14.11.2010 | 20:41 | reagovat |

    Toto je můj oblíbený krém, ale nějak se mi nedaří ho udělat. Jakmile přidám rum do kakaového krému, tak se mi to nechce spojit, či spíše po chvíli se mi to od sebe oddělí. Nevím čím to je. Jestli dám toho rumu hodně či moc kakaa..... Nějaká rada????? :-\

  2. Zdena z JM   11.12.2007 | 13:59 | reagovat |

    Jaký význam má vaření Salka v tlakovém hrnci? Podle mě žádný.Tam přece vůbec nejde o to, jestli z hrnce uniká pára a jestli je tam nějaký tlak.Ten tlak působí akorát na uzavřenou konzervu.Tady jde přece o to, aby se Salko dostatečně dlouho zahřívalo, aby zkaramelizovalo.Podle mě je úplně jedno, jestli Salko vaříte v papiňáku nebo v obyč.hrnci.Někdo uvádí vařit 2 hodiny,ale 1 hodina úplně stačí. A to i v obyč.hrnci.

  3. Jana Remková   11.12.2007 | 13:29 | reagovat |

    Zkuste taky krém s přidáním karamelu,který uděláme ze salka,když konzervu vaříme 1 hodinu v tlakovém hrnci,samozřejmě s vodou.Tak vlastně dělám místo vaječného likéru karamelový a může být dobrý i jako krém.Jana

  4. Míša Schenková   11.10.2007 | 13:58 | reagovat |

    Podobným krémem plním věnečky, ale dávám 2 pudinkové prášky na 1/2 l mléka a 250 g másla. Cukr přidávám přímo u vaření do pudinku, množství podle chuti. Je tužší a lépe se s ním pracuje.

  5. Di   11.10.2007 | 12:37 | reagovat |

    Určitě jsou skvělé, nemám nic proti ochutnání, ale když peču dort nebo něco slavnostního, mám raději čerstvé suroviny.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity! Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity!
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web